27 / 04 / 2024

Koronavirüs sonrası şehirden köye kaçış başladı!

 Koronavirüs sonrası şehirden köye kaçış başladı!

Koronavirüs salgını sonrası emlak tercihleri değişiyor. En çok vakanın İstanbul'da görülmesiyle birlikte, çok sayıda kişi Ege köylerinden ev aramaya başladı. Ünlü isimlerinde içinde olduğu çok sayıda vatandaş, bahçeli ve taş ev arıyor...



Koronavirüs salgını sonrası emlak tercihleri de değişiyor. Özellikle İstanbul gibi yoğun nüfusun bulunduğu yerlerde salgının daha hızlı yayılmasından sonra Kuzey Ege'de son günlerde dikkat çeken bir telefon trafiği meydana geldi.

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; bütün dünyada hızla yayılan koronavirüs salgınında Türkiye'de en fazla vaka sayısı İstanbul'da iken şehirde yaşayanlar salgın sonrası için planlarını hazırlamaya başladı. Aralarında ünlü isimlerin de yer aldığı çok sayıda kişi Ege köylerinde yer bakıyor. Son 20 gün içerisinde satılık ev ve araziler için yoğun telefon almaya başladıklarını ifade eden emlakçılar, tapu dairelerinin kapalı olmasına rağmen kimi kişilerin kapora yollayarak ilanların kaldırılmasını istediğini belirtiyor.

Salgından dolayı yaşam yeri ve şeklini değiştirmek isteyenler Bozcaada, Geyikli ve Assos bölgesinde yer arıyor. Özellikle Bozcaada’nın karşısında bulunan Kemallı köyünde ise adeta talep patlaması oldu. 700 yıllık köye olan yoğun talebin nedeninin tarihi yapılarına, konumuna, gölüne ve havasıyla ilişkilendiren emlakçılar köyde ayrıca termal su çıktığına da söylüyor.

Gün içerisinde 50'ye yakın telefon aldıklarını ifade eden emlakçılar aralarında Kıvanç Tatlıtuğ ve Fikret Orman’ın da yer aldığı çok sayıda ünlü ismin de bölgede yer arayışında olduğunu ifade ediyor. 

BAHÇELİ EVLERE İLGİ BÜYÜK

Son 15-20 gün içerisinde yoğun telefon aldıklarını, arayanların ise genellikle İstanbul'dan olup ev ve arazi satın almak için kendilerine ulaştıklarını belirten emlakçı Murat Candan, koronavirüs sonrası özellikle İngilizler olmak üzere yurt dışından da ilgi olduğunu, bahçeli taş evlerin tercih sebebi olduğunu fakat bölgede sınırlı sayıda yapı bulunduğunu dile getirdi. 

FİYATLARDA ARTIŞ VAR

Ev fiyatlarının arazinin konumu, büyüklüğü ve yapının niteliğine göre 400-500 bin TL'den başlayıp 3-4 milyon TL'ye kadar yükseldiğine dikkat çeken Candan, talep sebebiyle bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında yüzde 25 artış olduğunu belirtti ve  tapu dairelerinin açılmasıyla birlikte bu rakamların daha da yükselebileceğine vurgu yaptı. 

İLAN KALDIRILSIN DİYE KAPORA YOLLUYORLAR

Virüs salgınından dolayı tapu işlemlerinin yapılmadığını ancak arayanların satılık ilanlarının kaldırılması için kapora yolladıklarını da kaydeden Candan, şimdiye kadar kendisine ulaşan 8 kişiden kapora aldığını ve kontak halinde bulunduğu birçok müşterisinin ise kapora yollamak istediğini ifade ediyor.

1 GÜNDE 50 KİŞİ ARADI

Uzun yıllar bölgede emlakçılık yaptığını belirten Halil Üzülmez ise, Asos, Bozcada ve Geyikli’de talebin geçtiğimiz yılların bu aylarına göre yüzde 70 arttığını ve gün içerisinde 50 kişiden telefon aldıklarına dikkat çekerken, özellikle Troya ve Alexandria Troas Antik Kentlerine de yakın konumda bulunan tarihi Kemallı köyüne yoğun talep olduğunu belirtti.

ÜNLÜ İSİMLER DE YER BAKIYOR

Ev ve araziler için çıktıkları satılık ilanları için kendilerine de kapora gönderildiğini ve tapuda e-başvuru yapılarak ilanları kaldırdıklarını söyleyen Üzülmez, ellerinde 30-40 parsel yer olduğunu son 1-1,5 ay içerisinde Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanlarından Fikret Orman ve Kıvanç Tatlıtuğ gibi çok sayıda ünlü isme bölgede yer gösterdiklerine dikkat çekerken, ismini vermek istemediği ünlü bir sanatçı ile ise satış noktasına geldiklerini söyledi. 

Orman'ın göl kenarındaki 1200 metrekare arazi içindeki 800 bin TL'lik taş evle ilgilendiğini belirten Üzülmez, Tatlıtuğ'un ise 350 bin TL'lik 600 metrekare araziye baktığını ancak virüs sebebiyle görüşmeleri menajeri ile yaptıklarını dile getirdi.

Koronavirüs 'Web-Tapu'yu yaygınlaştırdı!

Koronavirüsün inşaat sektöründeki etkileri nasıl olacak?


Geri Dön