26 / 04 / 2024

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Koronavirüs emlak sektöründe neleri değiştirdi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını emlak sektöründe değişimlere neden oldu. Koronavirüs sebebiyle çoğu şirket evden çalışma modeline geçti. Bazı şirketler normalleşmenin başlamasıyla ofislere dönse de birçok şirket uzaktan çalışmayı sürdürüyor. Bazı şirketler de 'home office' çalışma sistemini kalıcı duruma getirdi. Bu sebeple artık büyük ofislere ihtiyaç duyulmuyor.

Masraflardan kurtuluyorlar

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran konuyla ilgili olarak, “Koronavirüs nedeniyle çoğu şirketin evden çalışma modeline geçmesiyle gösterişli ofislere talepler azaldı. Son dönemlerde daha küçük mekanlara taşınan şirketlerin sayısı hızla artıyor. Böylelikle kira, elektrik, güvenlik gibi masraflarını kısan kurumlar, tasarruf yapmış oluyor. Evden çalışma modeliyle aynı iş verimliliğini sağlayan şirketler bu modeli kalıcı hale getirmeyi planlıyor” diye konuştu.

 

Ofis pazarında kartlar yeniden karıldı!


Geri Dön