19 / 04 / 2024

Koronavirüs geniş ofisleri ön plana çıkaracak! 

Koronavirüs geniş ofisleri ön plana çıkaracak! 

Koronavirüs salgını nedeniyle Avrupa ve ABD'de ofislerin küçülmesi öngörülüyor. Evden çalışmanın yaygınlaşması ve bazı şirketlerin işlerini aksatmadan sürdürebilmesinden sonra plazalardaki ofis kiracılarının daha düşük metrekareli alanları tercih edebileceği belirtiliyor...



Çin'de ortaya çıkan ve önce dünyayı sonra Türkiye'yi de etkileyen koronavirüsü salgını, iş hayatında büyük değişimlerin kapısını araladı. Avrupa ve ABD'de ofislerin küçüleceği öngörülüyor.

Sözcü'de yer alan habere göre; büyük ofis sahibi emlak firmalarının hisselerinde keskin düşüşler yaşandığı görülüyor. Plazalardaki ofislerin şehir dışında küçük birimlere ayrılabilmesinin de ihtimaller dahilinde olduğu ifade ediliyor.

Uzmanlara göre milyonlarca insanın evlerinden çalışmaya başlaması, ofislerin küçültülmesi konusundaki kurumsal adımlara hız kazandıracak. Teknolojideki gelişmelerle birlikte evden çalışma deneyiminin verdiği iyi sonuçlara göre şirketlerin artık ofis metrekarelerini düşürmeye başlayacağı tahmin ediliyor. 

ASANSÖRDE SOSYAL MESAFE ÇIKMAZI

Ofislerde bir diğer karmaşa ise asansörlerde yaşanıyor. 180 santimertelik sosyal mesafe kuralı, yüksek ofisler yerine enlemesine geniş ofislerin tercih edilmesini artıracak. Uzmanlara göre şirketler için artık kalabalık şehir merkezlerinde de ofis kiralama konusunda eskisi kadar talep görülmeyecek. 

ŞEHİR MERKEZLERİNİN CAZİBESİ AZALABİLİR

Atlanta merkezli gayrimenkul şirketi Colliers International'dan Scott Nelson, firmaların ofislerinin boyutundan, ofis içinde çalışanların yoğunluğuna kadar birçok şeyi yeniden düzenleyebileceğini belirtti ve şöyle konuştu:

"Kiracı piyasası varlığını sürdürecek. Ancak artık şehir merkezlerinin çekiciliğinin azalma potansiyeli var."

Koronavirüs ve mimari: Açık ofis dönemi bitti mi?


Geri Dön