19 / 04 / 2024

Akbank, 150 milyon dolara Gebze'ye bankacılık üssü kurdu!

Akbank, 150 milyon dolara Gebze'ye bankacılık üssü kurdu!

İstanbul'da Maslak, Gümüşsuyu, Ümraniye bölgeleri ile Sabancı Center'da faaliyet gösteren Akbank, genel müdürlük dışındaki birimlerini Gebze'de inşa ettiği bankacılık merkezine taşıdı



Yüksek teknolojiyle donatılan çevreye duyarlı binanın 11 ayda tamamlandığı bilgisini veren Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, "Ben de burada çalışmak isterdim" dedi.

Akbank'ın yeni üssü 78 bin metrekare arsada 54 bin metrekare kapalı alana sahip. Bankanın tüm işlemlerinin yüzde 98'i artık bu binada gerçekleşecek. Akbank'ın dışarıda sadece Sabancı Kuleleri'nde kalan bazı birimleri ve şubelerinde olan faaliyetleri devam edecek. Akbank Bankacılık Merkezi'nin (ABM) açılışında konuşan Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt, "3 bin 500 çalışanımızı 150 milyon liraya mal olan tek binaya topladık. 5 bin 500 kişilik kapasitemiz var ancak dilersek kapasiteyi 15 bine kadar çıkarabiliriz." dedi. "Buradaki personele torpilli davranıyoruz. Bir istedikleri iki edilmiyor." diyen Akkurt, burada çalışmayı kabul edenler için sosyal yaşam alanları oluşturduklarını belirtti. Yeni binaya taşınmak isteyenlerin şirketten ayrıldığını da kaydeden Genel Müdür, gelenlere taşınma masraflarını karşılamak gibi desteklerde bulunduklarını dile getirdi. Binanın son teknoloji ile donatıldığını ifade eden Akkurt, kendisinin bile bu binada çalışmak için talepte bulunduğunu esprili bir dille anlattı. Akbank'ın her zaman çevreye duyarlı olduğunu vurgulayan Akkurt, "ABM'yi tasarlarken, çevreye uyumlu teknolojiyi tercih ettik. Pencerelerde kullandığımız özel bir sistemle binamızı gerektiğinde sadece soğutuyoruz. Gün ışığından maksimum faydalanacak şekilde inşa edilen binamızda enerji tüketiminin minimum düzeylerde olmasına önem verdik. Sıcak su ihtiyacını, çatıdaki güneş panelleri yardımı ile sağlıyoruz. Ayrıca binamızda ayda ortalama 350 kilo atık yağ birikiyor. Bunu da biyodizel toplama merkezlerine ulaştırıyoruz. Bugüne kadar toplanan yağ miktarı 4 tona yaklaştı." diye konuştu.

Mimari tasarım firması SOM (Skidmore, Owings & Merrill) ve Türk iş ortağı Dizayn Grup tarafından hazırlanan bina 3 faz tamamlandığında 185 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. ABM'de çalışanlar için fitness center, revir, kuru temizleme, kargo, PTT, süper market, ayakkabı tamircisi, kafe ve kuaför gibi hayatı kolaylaştırıcı alanlar bulunuyor. 3 bin 300'ün üzerinde ATM ve BTM de bu binada yönetiliyor. 2011'in ilk altı ayında müşteri şikâyetlerinde yüzde 94'ü ilk kontakta çözülürken kalanların ortalama çözüm süresi 1,8 gün olarak gerçekleşmiş. Kart ve ekstre basım işlemleri de bu binada gerçekleştirilecek. Ayda ortalama 245 bin adet kredi kartı, 113 binde adet banka kartı basılan birimde 3,5 milyon da ekstre basımı gerçekleştiriliyor. Banka ayrıca son 2 yıldır teknolojiye de 300 milyon dolar ilave yatırım yaptı.

Serkan Şahin / ZAMAN


Geri Dön