26 / 04 / 2024

Akbatı AVM Macro’nun Adı Lembeh Sualtı Fotoğrafları Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor!

Akbatı AVM Macro’nun Adı Lembeh Sualtı Fotoğrafları Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor!

Macro’nun Adı Lembeh Sualtı Fotoğrafları Sergisi’ne ev sahipliği yapan Akbatı, WWF-Türkiye işbirliğiyle nesli tehlike altındaki 40 deniz canlısını sahiplendi. Sergi, gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 28 Şubat tarihine kadar uzatıldı.




Akbatı AVYM, sualtı fotoğrafları sergisi kapsamında WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) nesli tehlike altındaki canlı türleri için başlattığı “Evlat Edinme” kampanyasının destekçisi oldu.   Sergide yer alan fotoğraf sayısına paralel olarak 40 sualtı canlısını bir yıl boyunca evlat edinen Akbatı, sürdürülebilir yaşama destek olmayı amaçlıyor.  Akbatı, projeyle, denizkaplumbağası, yunus ve orfoz gibi yaşam alanları tehdit altında olan deniz canlılarının korunmasına katkıda bulunacak. 

Akbatı Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşan “Macro’nun Adı Lembeh” adlı özel sergi, gösterilen yoğun ilgi üzerine 28 Şubat Cuma gününe kadar uzatıldı.  17 Ocak’tan beri Akbatı’da yer alan sergi, profesyonel dalgıç ve fotoğrafçı Ateş Evirgen ve ekibinin Endonezya’nın Lembeh Boğazı’nda çektiği nefes kesen sualtı fotoğraflarından oluşuyor.  


Sualtı dünyasının doğa harikası olarak bilinen Lembeh Boğazı’nın derinliklerine dalan ekibin birbirinden etkileyici su altı fotoğrafları; farklı dünyaları, farklı bölgelerdeki insanlarla tanıştırıp doğaya daha duyarlı olmalarını sağlama amacını taşıyor.  Lembeh Boğazı, volkanik kumların arasına gömülmüş bu bölgeye özgü sualtı yaratıkları, rengarenk bozulmamış mercan çeşitleriyle aynı zamanda dünyanın en iyi dalış noktalarından biri olarak kabul ediliyor.  

Sergide fotoğraflarıyla yer alan dalgıç fotoğrafçılar arasında Ateş Evirgen’in yanı sıra Murat Kaptan, Erhan Öztürk, Sevil Gürel Peker, Tuğba İpek, Filiz Durmuş, Fatih Armağan, Serhat Tarık Erdem, Cevat Hikmet Erdem, Sema Öngün Akgün, Eda Çıngı gibi isimler bulunuyor. 


Sergide yer alan birbirinden özel fotoğraflar arasında ödül almış fotoğraflar da var:


İş adamı Murat Kaptan’a ait fotoğraf UW Macro fotoğraf dalında yılın en iyi 100 fotoğrafı arasına girerek ödül almıştır. Ayrıca 2013 yılının  en iyi fotoğrafları dalında National Geographic dergisinde ilk 100 fotoğraf arasında yer alarak ödüllendirilmiştir.


Dr. Tuğba İpek tarafından gece dalışında çekilen anemon fotoğrafı, Under Water Photographers’ta Aralık ayının en iyi ilk üç fotoğrafı arasına girerek ödüllendirilmiştir.


İşadamı Erhan Öztürk tarafından çekilen 7-8 mm’lik boyutu ile dünyanın en küçük deniz atı olan Bargibanti Seahorse fotoğrafı, sergide yer alan özel fotoğraflar arasında yer almaktadır. Fotoğraflaması çok zor olan bu canlı dünyada sadece belli belgelerde yaşamını sağlar. Bunlardan biri de Lembeh Boğazı’dır.



Ateş Evirgen hakkında: 

1977 yılından beri dalgıçlık yapan Ateş Evirgen, aynı zamanda sualtı fotoğrafçılığı dersleri vermektedir.  Sualtı fotoğrafçılığını yaymak ve daha bilinçli bir sualtı toplumu oluşmasına yardımcı olmak amacıyla Sualtı Dünyası dergisini www.sualtidunyasi.com.tr adresinden yayınlayan Evirgen, öğrencileriyle Endonezya, Güney Afrika, Galapagos, Kuzey kutbu gibi dünyanın farklı noktalarında dalışlar yaparak su altı fotoğrafları çekmiştir.  Evirgen’in çeşitli dergilerde yayımlanmış 2000’den fazla su altı fotoğrafının yanı sıra,  “Fotoğraflarla Türkiye Deniz Balıkları” isimli kitabı bulunmaktadır. 



Geri Dön