25 / 04 / 2024

Akbatı AVM'nin değeri ne kadar?

Akbatı AVM'nin değeri ne kadar?

Akiş GYO güvencesiyle Esenyurt'ta yapılan Akbatı AVM'nin 64 bin 861 metrekare kiralanabilir alanı bulunuyor. Peki Akbatı AVM'nin değeri ne kadar? İşte Akbatı AVM'nin piyasa değeri ve kira geliri...



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Akbatı AVYM 2021 Yıl Sonu Değerleme Raporu'nu yayınladı. 

Akiş GYO, İstanbul Esenyurt'ta Koza Mahallesi'nde yer alan ve 487 adet bağımsız bölümden oluşan Akbatı AVM için değerleme raporu hazırlattı. 

Akbatı AVM nin değeri ne kadar?

Değerleme raporunda, taşınmazın incelenen mimari projesiyle, bağımsız bölümlerin bina içerisindeki bulunduğu kat, konum ve brüt kullanım alanı açısından uyumlu olduğu görüldü. AVM bölümü onaylı mimari projesine göre 277 adet dükkandan meydana geliyor. Yerinde yapılan tespitlerde dükkân sayısının farklı olduğu gözlemlendi. Bu durumun nedeninin kimi dükkân alanlarının birleştirilmesi ve/veya bölünmesinden kaynaklı olduğu belirtilerel, alansal büyüme yapılmadığı tespit edildi. 

Değerleme konusu gayrimenkullerin bulunduğu ana gayrimenkul, 4 bodrum, 1 zemin ve 3 normal kattan oluşuyor ve toplam 8 kat yer alıyor. Akbatı AVM 15 Eylül 2011 tarihinde faaliyete alındı ve değerleme raporunda mevzuat kapsamında ruhsat almasını gerektirecek bir değişikliğe rastlanmadığı belirtildi. 

Akbatı AVM nin değeri ne kadar?

Akbatı AVM, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Koza Mahallesi 1655. Sokak üzerinde, 383 da 3 parselde yer alıyor. Avm TEM Otoyolu'nun kuzeyinde bulunuyor. AVM'nin yakın konumunda Akkoza Projesi, Park City Evleri, LCW Fabrika Deposu, Evren Oto Sanayi Sitesi yer alıyor. Akbatı AVM, TEM Otoyolu ve bağlantı yollarına yakın konumda bulunuyor. 

Akbatı AVM nin değeri ne kadar?

Değerleme raporunda Akbatı AVM'nin pazar yaklaşımı yöntemine göre toplam değeri 1 milyar 552 milyon 124 bin TL, gelir indirgeme yaklaşımı yöntemine göre toplam değeri 1 milyar 665 milyon 536 bin TL olarak belirlendi. 

Akbatı AVM'nin kira değeri ne kadar?

Akbatı AVM'nin toplam kiralanabilir alanı 64 bin 861 metrekare, birim değeri 150 TL/metrekare olarak açıklandı. Akbatı AVM'nin potansiyel toplam aylık kira bedeli 9 milyon 729 bin 150 TL oldu. AVM'nin potansiyel toplam yıllık kira bedeli ise 116 milyon 749 bin 800 TL olarak açıklandı. 

Akbatı AVM nin değeri ne kadar?

Akiş GYO'nun KAP açıklaması:
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:III-48.1 sayılı '"Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği"nin " Ekspertiz Değerinin Kullanılması " başlıklı 37.maddesinde geçen portföydeki varlıkların uzun süreli kiralama sözleşmesine konu edilmeleri durumunda hazırlanan kira ekspertiz değerlerini gösterir ve Akbatı AVYM'ye ilişkin Yıl Sonu Değerlemesi sıfatına da haiz Değerleme Raporu ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla,

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Değerleme Raporu için tıklayın 

Türkiye'nin AVM karnesi!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com 


Geri Dön