20 / 04 / 2024

Akçaabat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Akçaabat'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında Dürbinar Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin protokolü imzalandı. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirtti.



Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, bir süredir üzerinde çalıştıkları kentsel dönüşüm projesinde önemli bir aşamayı geride bıraktıklarını belirtti. Akçaabat için çok önem verdikleri kentsel dönüşümde önemli bir aşama kaydettiklerini dile getiren Türkmen, "Yaptığımız proje çalışmasıyla Akçaabat Dürbinar Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm için  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ömer Bulut'a yaptığımız ziyarette Akçaabat Belediyesi ile TOKİ arasında kentsel dönüşüm protokolü imzaladık. Bu proje Akçaabat için son derece önem verdiğimiz bir projeydi ve önemli bir ayağını tamamladık" ifadelerini kullandı. 


İLK KAZMA YENİ YILDA 

Türkmen, projeyi kısa sürede hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade ederek. 

"Akçaabat için çok önem verdiğimiz kentsel dönüşümü başlatıyoruz. Dürbinar Mahallesi'nin KTÜ'ye devrettiğimiz eski Tekel binalarından doğuya doğru Kireçhane Deresi boyunca ve Kireçhane'nin bir kısmına kadar olan alanda bu projeyi gerçekleştireceğiz. Öncelikle bu alanda bulunan vatandaşlarımıza Kireçhane tarafında yeni konutlar yapmayı hedefliyoruz. Bu konutlardan almak isteyene konut verilecek, konut istemeyenlere ise parası verilecek ve kimse mağdur edilmeyecek" diye konuştu. 

Türkmen, projenin oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. 


Geri Dön