25 / 04 / 2024

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Trabzon Pazarkapı'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı meclis toplantılarında Pazarkapı'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarını ele aldı. 



Trabzon Büyükşehir Belediyesi aralık ayı toplantıları başladı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  toplantıda kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirmeler ele alındı. Pazarkapı'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm içim çalışmaların belirtildiği ifade edilirken Büyükşehir Belediyesi'nde konuyla ilgili şu açıklamalar belirtildi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla yaptığımız toplantıların ana gündem maddelerinden biri de Pazarkapı kentsel dönüşüm çalışmasıydı. Artık burası hakkında karar verilmesi ve işe başlamamız yönünde yaklaşımımız oldu. Sayın Bakanımız da sağ olsun orayla ilgili start verdi. TOKİ, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğümüzle beraber Büyükşehir Belediyesi olarak orada proje çalışması başlatıyoruz. Proje çerçevesinde bazı yerler şekillenecek. Bu dönüşümün bütün bir kamulaştırma biçiminde mi yoksa kısmen bazı yerleri kamulaştırıp diğer yerleri iyileştirme noktasında olacağı konusuna da projeye göre karar verilecek.”

Trabzon Pazarkapı da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

KÜÇÜK SANAYİ SİTELERİNİN TAŞINMASI İÇİN TALİMAT VERİLDİ

Kent genelinde sanayi sitelerinin taşınma için çalışma başladığı ifade edilirken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Küçük Sanayi Sitelerinin taşınması meselesi, geçen hafta Sayın Bakanımızla masaya yatırdığımız bir diğer önemli konuydu. Bu konuda da önümüzdeki süreçte bir başlangıç yapılması konusunda Sayın Bakanımız,  TOKİ  Başkanlığına gereken talimatı verdi. Özellikle küçük sanayi sitelerini taşıyacağımız yerin kamulaştırılması ile alakalı süreç kısa bir zaman içerisinde başlayacak” dedi.

Suudi yatırımcıların gözü Trabzon'da!


Geri Dön