23 / 04 / 2024

Suudi yatırımcıların gözü Trabzon'da!

Suudi yatırımcıların gözü Trabzon'da!

Dünyanın en büyük gayrimenkul yatırım ve emlak fuarlarından olan Cityscape Global, bu sene 9-11 Kasım tarihlerinde gerçekleşiyor. Fuara Suudi Arabistan'dan yoğun katılım gerçekleşti.



Yurt içi ve yurtdışındaki büyük ölçekli gayrimenkul projelerine satış-pazarlama, konsept geliştirme, ticari gayrimenkul satışı, teslim ve 2’inci el operasyonu gibi alanlarda hizmet veren Aremas bu sene  5. kez katıldığı CITYSCAPE Global’de yerini aldı. 

Fuarın ilk gününe dair izlenimleri hakkında açıklamalarda bulunan Aremas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Aremas için verimli geçen bir fuar olduğunu dile getirdi. Bu sene Expo 2020 içerisinde gerçekleştirilen Cityscape Global Fuarı’nın şehir merkezine olan uzaklığı ve içeri giriş prosedürlerinin de fazla olması sebebiyle ziyaretçi sayısını biraz olumsuz yönde etkilemiş göründüğünü belirten Arslan, “Ancak bu fuarla nicelik ve nitelik kavramlarının farkı ortaya çıktı. Fuarda görüştüğümüz yatırımcıların ve acentelerin daha istekli ve nitelikli olduğunu gördük. Onlara gerektiği kadar vakit ayırma fırsatımız oldu ve geçmiş dönemlerdeki Cityscape fuarlarından daha verimli bir ilk günü yaşadık. Diğer önemli konu ise Suudi yatırımcıların, bireysel alıcıların tekrar Türkiye’yi sormaya başladığına şahit olduk. Akıllarına ilk gelen Trabzon olsa ve ilk Trabzon’u sorsalar da bu durum Suudi Arabistan’la ilişkiler gerçekten de yumuşamaya mı başlıyor, sorusuna bir kaynak olabilir” şeklinde konuştu.  

‘Fuarları özlemişiz’

Fuar alanının yeterince büyük olmadığına söyleyen Vedat Arslan, Aremas açısından nitelikli müşterileri, konut alıcılarını ve acenteleri fuara getirmesi ve onlarla görüşebilmeleri açısından oldukça faydalı bir fuar olduğunu belirtti.  Fiziki fuarların yeniden başlamasına yönelik değerlendirmelerini de aktaran Arslan, “Hem stant sahipleri hem de ziyaretçiler olarak fuarları özlemişiz. Fuarların etkinliği önümüzdeki 1-2 yıllık periyotta geri gelecek gibi duruyor” dedi.

Suudi yatırımcıların gözü Trabzon da!

Fuara özel indirimler

Türkiye, Almanya, Gürcistan ve Azerbaycan’da farklı lokasyonlardaki ofisleriyle pek çok proje için hizmet veren Aremas, bu sene beşinci kez katıldığı CITYSCAPE Global’de, Körfez ağırlıklı olmak üzere Dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok yatırımcıyı standında ağırlıyor. Hem satış operasyonlarını exclusive olarak yönettiği projelerini hem de İstanbul’un tanıtımını gerçekleştiren Aremas hizmet verdiği projelerden İş Portföy Quasar  GYF projesini de  Türkiye satış koşulları ile bire bir aynı koşullarda fuara özel indirim ve özel ödeme imkanlarıyla yatırımcılarına tanıtıyor. Gürcistan’taki projesi Swissotel Residences projesini de ilk kez fuarda tanıtacak olan Aremas, lansman öncesi çok özel fırsatlarla yatırımcılarıyla bir araya getiriyor. 

Kurulduğu günden bugüne 12 yıllık sürede farklı segment ve tipte pek çok farklı projeye hizmet veren Aremas’ın, aktif olarak geliştirme danışmanlığı ve satış pazarlama hizmeti verdiği projelerin toplam büyüklüğü yaklaşık 2,4 milyon metrekareye, satılabilir ürün değeri ise 4,5 milyar doları geçti. 

Arap iş insanlarının yatırımda gözü Türkiye'de!


Geri Dön