19 / 03 / 2024

Akçakale Belediyesi'nce düzenlenen ihaleler TBMM'de!

Akçakale Belediyesi'nce düzenlenen ihaleler TBMM'de!

31 Mart 2019 tarihinden bu yana Akçakale Belediyesi tarafından düzenlenen ihaleler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 31 Mart 2019 tarihinden bu yana Akçakale Belediyesi tarafından düzenlenen ihalelere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''Aşağıda belirtilen sorularımın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa'nın 98 ve TBMM İç Tüzüğünün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim'' diye konuştu.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1- 31 Mart 2019 tarihinden iş bu önerge tarihine kadar Akçakale Belediyesi tarafından  kaç tane ihale düzenlenmiştir? Gerçekleştirilen bu ihalelerin adları, nitelikleri, türleri nedir? 

2- Akçakale Belediyesi'nin 31 Mart 2019 tarihinden iş bu önerge tarihine kadar düzenlediği ihalelerden kaçı kapalı teklif usulüyle yani davet usulüyle yapılmıştır? Kaçı açık ihale usulüyle yapılmıştır? 

3- Akçakale Belediyesi'nin 31 Mart 2019 tarihinden önerge tarihine kadar kapalı teklif  usulüyle yani davet usulüyle gerçekleştirdiği ihaleleri kazanan firmalar hangileridir, ihalenin verildiği şahıslar kimlerdir? 

4- 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun “Temel ilkeler” başlıklı 5 inci maddesinde,  “İdareler, bu Kanuna göre yapılacak ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur." hükmüne yer verilmiştir. Akçakale Belediyesi'nin şeffaflık, güvenirlilik, eşitlik ve rekabet gibi temel ilkeleri zedeler nitelikte davet usulüyle ihaleleri düzenlemesinin gerekçesi nedir? 

5- Akçakale Belediyesi'nin düzenlediği ihalelere ilişkin ilgili bakanlıklara,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığını yürüttüğü AK Parti Genel Merkezi'ne elektronik posta yoluyla herhangi bir ihbar mektubu gönderilmiş midir? Şayet gönderilmişse ihbar mektubu doğrultusunda ne tür adımlar atılmıştır? 

6- Akçakale Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ihalelere ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılacak mıdır? 
 


Geri Dön