29 / 03 / 2024

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 



Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Dönem sonunda bu rakamı yüzde 8’e düşüreceğiz” diye konuştu. 

Başakşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’da öncü belediye oldu. 2009'da yüzde 50 olan riskli yapı stoku oranı, deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla yüzde 15’ya kadar geriletildi. Dönem sonunda bu oranın yüzde 8’e düşürülmesi için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Başakşehir Belediyesi kentsel dönüşümde hız kesmiyor! 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve sürecin titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekti. 

İşte Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun konuyla ilgili o açıklamaları...


Geri Dön