26 / 04 / 2024

başakşehir kentsel dönüşüm

başakşehir kentsel dönüşüm

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. 

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kartoğlu yaptığı açıklamada, Başakşehir’deki riskli yapı oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Murat Kurum kentsel dönüşüm vaatlerini anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm bölgelerini ziyaret ederek yeni projelerini anlatıyor.

Yeni Türkiye'nin vizyon ilçesi Başakşehir!

Türkiye’nin modern kentleşmedeki yeni yüzü Başakşehir, ikinci dönem Başkan seçilen Mevlüt Uysal’la birlikte önemli bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Başakşehir, sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin vitrin ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor.

Başakşehir kentsel dönüşümde simge haline geldi!

İstanbul Başakşehir, 2002'den itibaren Türkiye'de hız kazanan kentsel dönüşüm ve modern şehirciliğin simgesi haline geldi. Nüfusu 5 yılda 170 bin arttı. Kayaşehir projesi de birçok yeni projeye model oldu

Başakşehir gayrimenkulde Türkiye’ye model oldu!

İstanbul Başakşehir, 2002'den itibaren Türkiye'de hız kazanan kentsel dönüşüm ve modern şehirciliğin simgesi haline geldi. Nüfusu 5 yılda 170 bin arttı. Kayaşehir projesi de birçok yeni projeye model oldu.

Başakşehir 'de 350 dönümlük alan kentsel dönüşüme girdi!

İstanbul Başakşehir sınırları içerisindeki Ziya Gökalp Mahallesi, Bakanlar Kurulu’nca riskli alan kabul edildi. 3’ncü havalimanına bağlantı noktasında yer alan, Atatürk Olimpiyat Stadı’na komşu 350 dönümlük bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 7A Kentsel Dönüşüm Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesinde son dakika gelişmesi!

MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Ataşehir kentsel dönüşüm projesi ile ilgili bir son dakika gelişmesini duyurdu. İşte MHR GYO Ataşehir'deki son durum...

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi için imzalar atılıyor! 

MHR GYO tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir'de Barbaros Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi yapılacağı açıklanmıştı. MHR GYO Ataşehir projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı...

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 

Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm Projesi'nde sevindiren gelişme!

Referans Başakşehir Vadi projesinde çalışmalar tamamlanıyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projede yer alan konutların kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Referans Başakşehir Vadi projesi KİPTAŞ ve Kiler GYO ortaklığında inşa ediliyor. Peki projede son durum ne? KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt konuya ilişkin açıklama yaptı...

Türkiye'nin ilk akıllı kentsel dönüşümü Eskişehir Tepebaşı'nda!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinden kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, bugünkü yazısında devam eden çalışmaları kaleme aldı.

KİPTAŞ Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm projesinde sona gelindi!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 168 adet birimde devam eden Referans Başakşehir Projesi'nde gelinen son aşama hakkında sosyal medya üzerinden bilgi verdi. 

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm mağduriyeti!

İstanbul Bağcılar'da başlatılan kentsel dönüşüm Asburçaklar Sitesi sakinlerini mağduriyete uğrattı. Binalarının güvenirliğinden endişe eden site sakinleri daha güvenli binalarda yaşamak isterken hukuksuz anlaşmalarla mağdur oldu. 

başakşehir kentsel dönüşüm Haberi

başakşehir kentsel dönüşüm

Başakşehir Belediyesi, kentsel yenileme çalışmalarıyla dikkatleri çekiyor. Tamamlanan ve devam eden dönüşüm çalışmalarıyla ilçe genelindeki riskli bina oranının yüzde 50’den yüzde 15’e düşürüldüğü belirlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Dönem sonunda bu rakamı yüzde 8’e düşüreceğiz” diye konuştu. 

Başakşehir Belediyesi, hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projeleriyle İstanbul’da öncü belediye oldu. 2009'da yüzde 50 olan riskli yapı stoku oranı, deprem ve doğal afet riskine karşı başlatılan dönüşüm çalışmalarıyla yüzde 15’ya kadar geriletildi. Dönem sonunda bu oranın yüzde 8’e düşürülmesi için çalışmalar hız kesmeden sürüyor. 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve sürecin titizlikle yürütüldüğüne dikkat çekti. 

İşte Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu'nun konuyla ilgili o açıklamaları...

"Kartoğlu, “Deprem, maalesef hayatımızın gerçeği. Depreme hazırlıklı olmak, can kaybını en...