19 / 04 / 2024

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki kentsel yenileme çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kartoğlu yaptığı açıklamada, Başakşehir’deki riskli yapı oranını yüzde 5'e indirmeyi hedeflediklerini söyledi.



İstanbul'un yükselen değeri Başakşehir’de kentsel yenileme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Konuyla ilgili detaylara göre, deprem ve doğal afet riskine karşı Başakşehir ilçesindeki kentsel yenileme çalışmalarında önemli yol alındı. Büyük bir titizlikle yapılan çalışmaların bir ayağı da Ziya Gökalp Mahallesi’nde.  Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Ziya Gökalp Mahallesi’ndeki  Kentsel Yenileme ve Uzlaşma Ofisi’ni ziyaret etti ve son durumla ilgili bazı bilgiler aldı.  

Başakşehir için beklenen müjde geldi! Riskli yapı oranı yüzde 5’e inecek!

“Süreç titizlikle yürütüyor”

Yaptığı açıklamada 2009'da Başakşehir ilçesindeki riskli bina oranının yüzde 50 olduğuna değinen Başkan Yasin Kartoğlu, yapılan çalışmalardan sonra bu oranı yüzde 16’ya indirdiklerini söyleyerek, İstanbul’da riskli yapı oranının en düşük ilçelerin başında yer aldıklarını dile getirdi. Yaptığı açıklamada bu oranı, iki sene içinde yüzde 5’e indirmeyi hedeflediklerine değinen Kartoğlu, Bu kapsamda Ziya Gökalp Mahallesinin depolar mevkiinde kentsel yenileme çalışmalarını başlattıklarını söyledi.


Geri Dön