19 / 04 / 2024

Akçakoyun İlköğretim Bölge Okulu yenilendi

Akçakoyun İlköğretim Bölge Okulu yenilendi

RE/MAX ve TOÇEV'in gerçekleştirdiği Günebakan Projesi kapsamında, bu kez Çırağan Sarayı Kempinski Hotel'in katkılarıyla Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Akçakoyun İlköğretim Bölge Okulu yenilendi



Okulda yapılan yenileme çalışmaları sonucu, evlerinden uzakta okuma mücadelesi veren minik öğrenciler, hem eğitimlerini geliştiren, hem de boş vakitlerini değerlendirmelerini sağlayan yeni olanaklara kavuştular. 
 

Türkiye'nin aydınlık geleceği için, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'ndaki öğrencilerin eğitimini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Günebakan Projesi çerçevesinde, bir yandan başarılı öğrencilere sağlanan burslarla, onların eğitimlerini sürdürmeleri desteklenirken, diğer yandan bütün haftalarını geçirdikleri okulları yenilerek, eğitim olanakları iyileştirilmeye çalışılıyor. Günebakan Projesi'nin dokunduğu Çanakkale Akçakoyun Yatılı İlköğretim Okulu'nda da, minik öğrencilerin boş vakitlerini yararlı aktiviteler ile geçirmesi amacıyla, bahçe satranç sahası ve mini golf sahası inşa edildi. Okulda ayrıca, müzik atölyesi ve çok amaçlı salonun teknik donanımı yenilendi. Okulun yenilenen bölümleri arasında İngilizce sınıfı, spor oyun sahası ve jimnastik alanı da yer aldı.


Çanakkale Akçakoyun Yatılı İlköğretim Okulu'nun Günebakan Projesi kapsamında yenilenen bölümleri düzenlenen törenle açıldı. RE/MAX, TOÇEV ve Çırağan Kempinski temsilcilerinin de katıldığı tören, öğrencilerin folklör ve dans gösterileri, gitar ve keman dinletileri ile renklendi. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Kaymakamı da  katıldı. 


Geri Dön