19 / 04 / 2024

Akçansa, Boğaz Köprüsü için çimento üretti!

Akçansa, Boğaz Köprüsü için çimento üretti!

Akçansa, Boğaz Köprüsü için özel çimento üretti. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, projeleri arasına 3. Boğaz Köprüsü'nü de eklediklerini belirtti.



Akçansa Genel Müdürü Hacıkamiloğlu, "Boğaz Köprüsü ayakları 300 küsur metre yükseklikle Avrupa'nın en büyük yapılarından. Özel bir çalışma yaptık. Köprü için 100 yıl sorun yaşanmayacak 100+ adını verdiğimiz yeni bir çimento ürettik" dedi Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, geçen yıl Türkiye çimento ihtiyacının yaklaşık yüzde 9'unu karşılayacak miktarda üretim yaptıklarını söyledi.. 

Sabana Holding Çimento Grubu Başkam Hakan Gürdal ve Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay'ın da katıldığı basın toplantısında konuşan Hacıkamiloğlu, 7,5 milyon ton üretim kapasitelerinin bulunduğunu belirterek, yurtiçi çimento ve klinker satışlarının 6 milyon ton olarak rekor seviyede gerçekleştiğini kaydetti Akçansanın geçen yıl 1,4 milyar lira ciroya ulaştığını aktaran Hacıkamiloğlu, şirketin net kârının da 250 milyon lira olduğunu ifade etti. 



İSTANBUL'A ÖZEL ÜRÜN 


Hacıkamiloğlu, yer aldıkları projelere geçen yıl İstanbul'da inşa edilecek 3. Boğaz Köprüsünü de eklediklerini belirterek, "3. Boğaz Köprüsü'nün ayaklan betonarme inşaat tekniğiyle yapıldı. 300 küsür metreyle Avrupa'nın en büyük yapılarından biriydi. Hem Anadolu Yakasında hem de Avrupa Yakasında kurduğumuz tesislerle bu özel betonu özel bir çimentodan ürettik Büyükçekmece fabrikasında ürettimiz bu çimentoyu i 00 yıl sorunsuz bir şekilde hem o yüke hem o trafiğe hem de iklim koşullarına dayanabilecek bir beton ürettik. 100+ adını taşıyan ürünümüz her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye dayanıklı" bilgisini verdi. 



SABANCI ŞİRKET SATIN ALACAK 

Sabancı Holding Çimento Grubu Başkam Hakan Gürdal da, Sabana Çimento Grubu olarak satın alma fırsatlarını incelediklerini belirterek, "Satın alma fırsatları için 1,5 milyar dolara kadar borçlanma potansiyelimiz var" dedi. Geçen yıl toplam cirolarının yüzde 16 artışla 2,5 milyar liraya yükseldiğini belirten Gürdal, iştiraklerinden Akçansa ve Çimsa'nın toplam kârının 450 milyon liraya ulaştığını, Çimento Grubunun piyasa değerinin ise 5,5 milyar liraya çıktığını bildirdi. 



Dünya çimento tüketiminin, 2014'te 4,1 milyar ton düzeyine ulaştığı bilgisini veren Gürdal, "Türkiyede 75 milyon tonun üzerinde çimento üretildiğini görüyoruz. Avrupa'nın en büyük, dünyanın 4. ve büyük çimento üreticisiyiz" diye konuştu. Çimsa Genel Müdürü Nevra Özhatay beyaz çimentoda dünyanın ilk iki markasından biri olduklarını kaydetti. 


Yeni Akit


Geri Dön