26 / 04 / 2024

Akdağmadeni'nde dere yatağı üzerindeki iş yerleri yıkılıyor!

Akdağmadeni'nde dere yatağı üzerindeki iş yerleri yıkılıyor!

Akdağmadeni Belediyesi tarafından dere yatağı üzerinde yer alan iş yerlerinin yıkımları başladı.



 

Akdağmadeni Belediyesi tarafından dere yatağı üzerinde bulunan ve istimlak çalışmaları tamamlanan iş yerlerinin yıkımına başlandı.

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan yıkım çalışmalarını yerinde denetleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

İncelemeler sonrası gazetecilere açıklamalar yapan Başkan Daştan, belediye öz kaynakları kullanılarak 6,5 Milyon liraya istimlak edilen 33 iş yerinin yıkım işlemine sabah saatlerinde başladıklarını belirtti. Belediye Başkan Daştan, "14 yıllık görev süremiz boyunca ilçemizin tıkanmış olan damarlarını bir bir açarak ilçemizi bugünkü düzenli, örnek gösterilen durumuna getirdik. Akdağmadeni için büyük bir sorun teşkil eden, ömrünü tamamlamış, her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan, ilçemizin estetik yapısına uygun olmayan ve bulunduğu konum itibariyle büyük bir trafik sorununa neden olan dere üzerinde bulunan 33 adet iş yerinin yıkımı kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. İlçemizde geçmişten gelen ve Akdağmadeni’nin önünü tıkayan tüm alanlarda büyük çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün de burada ilçemiz açısından büyük bir tarihi olaya şahitlik ediyoruz. Yapılan istimlaklar sonucunda hiçbir vatandaşımızı mağdur etmediğimizi belirtmek istiyorum. Akdağmadeni’nin ciğerlerini tıkayan bölgede yaptığımız çalışma sonucunda ilçemiz nefes alacak ve bambaşka bir görünüme kavuşacaktır. İlçemizin vatandaşlarımızın bir hayalini daha gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu büyük çalışmanın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.


Geri Dön