20 / 04 / 2024

İzmit Halkevi’ndeki iş yerleri yıkılıyor!

İzmit Halkevi’ndeki iş yerleri yıkılıyor!

İzmit Halkevi’nde bulunan iş yerlerinin yıkımı başladı. İş yeri sahiplerine tanınan sürenin dolmasının ardından İzmit Belediyesi ekipleri harekete geçti. Sabah saatlerinde Halkevi’ne gelen yıkım ekibi, çalışmalara başladı.




İzmit Halkevi’nde bulunan iş yerlerinin yıkımı başladı. İş yeri sahiplerine tanınan sürenin dolmasının ardından İzmit Belediyesi ekipleri harekete geçti. Sabah saatlerinde Halkevi’ne gelen yıkım ekibi, çalışmalara başladı. Polis ve zabıta ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yıkım sırasında herhangi bir tatsız olay yaşanmadı. Halkevi’nde bulunan altı iş yerinin yıkım işlemi gerçekleştirilirken, diğer iş yerleri için ise mahkemeden gelecek karar bekleniyor.

 

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?

D-100 Karayolu üzerinde bulunan Halkevi bölgesinde hizmet veren esnafla İzmit Belediyesi arasında başlayan tartışmalı tahliye süreci mahkemelik olmuş, Kocaeli 3. Sulh Hukuk Mahkemesi kiracıların tahliyesi ile ilgili kararın yürütmesini durdurmuştu. Bunun üzerine İzmit Belediyesi Yargıtay’a başvurmuş, 10 yıllık kira süreleri biten ve imar planında park olması nedeniyle İzmit Emlak Müdürlüğü’nce de yıkımı istenen bu yerlerle ilgili verilen kararın bozulmasını istemişti. Kararın bozulmasının ardından yıkım işlemleri başlamış oldu.



Manşet Kocaeli


Geri Dön