28 / 03 / 2024

Akdaş Beton, rotasını yurt dışına çevirdi!

Akdaş Beton, rotasını yurt dışına çevirdi!

İnşaat tünel kalıp sistemi, konvansiyonel kalıp, baraj, tünel, minare kalıbı, endüstriyel kalıp, duvar kalıbı, kolon kalıbı ve özel tasarım kalıp üreten Akdaş, rotasını büyük projelere çevirdi.



İnşaat kalıp sektöründe 23 yıldır faaliyet gösterdiklerini anlatan Akdaş Beton Kalıp Limited Şirketi sahibi Ramazan Akdaş, "İlk yıllarımızda çalışmalarımızı 60 metrekarelik bir alanda sürdürüyorduk. Bugün ise faaliyetlerimizi 2 bin 500 metrekarelik alanda yürütüyoruz. Temeli 1991'de atılan firmamıza Mehmet Akdaş ortak olunca aile şirketi kimliğine kavuştuk. Günlük 120 metre kalıp üretim kapasitesine sahibiz. Kilogram ton olarak ta 3,5 ton ve 8 ton arasında değişiyor" dedi. Büyük projelere kalıplar ürettiklerini belirten Akdaş, "Sektörde özellikle minare kalıp üreticisi bulunmuyor. Yurtdışındaki firmalar da estetikten uzak standart kalıplar üretiyor. Biz ise kalıpların en ince detayını büe düşünüyoruz. Çünkü hayati önem taşıyan noktalarda kalıbın şekli çok önemli" diye konuştu. 



"Ürünlerimiz en az 5 yıl garantili ve maksimum 8 yıl kullanılabiliyor" bilgisini veren Akdaş, "İç pazarın yüzde 50'sine hakim olan şirketimiz, yurtdışındaki projelerde de yer alıyor. Çeçenistan'a minare kalıbı, Irak'a inşaat duvar kalıbı, Fransa'ya merpen kalıbı, Romanya'ya duvar kalıbı, Lübnan'a rogar kalıbı, Almanya ve Karabağ'a ise minare kalıbı gönderiyoruz" açıklamasını yaptı. 


Dünya


Geri Dön