18 / 04 / 2024

Akdeniz Üniversitesi yurt ve sosyal tesis yaptıracak!

Akdeniz Üniversitesi yurt ve sosyal tesis yaptıracak!

Akdeniz Üniversitesi Konyaaltı Pınarbaşı Mahallesi'nde öğrenci yurdu ve sosyal tesis yapım işi irtifak hakkı tesisini 30 Mart tarihinde ihaleye çıkartıyor.



ÖĞRENCİ YURTLARI VE SOSYAL TESİSLERİ YAPIM İŞİ İRTİFAK HAKKI TESİSİ İHALE EDİLECEKTİR


Akdeniz Üniversitesinden:


MADDE 1 - İhale konusu taşınmaz malın niteliği, yeri miktarı

İli                               :  Antalya

İlçesi                          :  Konyaaltı

Mahalle / Köyü          :  Pınarbaşı Mahallesi

Ada No                      :  20396

Parsel No                   :  3 (İfraz sonrası Değişecek)

Niteliği                       :  Tarla

Alanı                          :  1.880.128,87 m2 (Yaklaşık yeri ekli krokide belirli 60.770 m2 lik bölümünde irtifak hakkı kurulacaktır.)

Mülkiyet Durumu      :  Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü (bundan sonra idare olarak geçecektir.)

Cinsi                          :  Tarla

Tapudaki şerhler        :  Yok

Sınırları                      :  Planındadır.

Niteliği                       :  Taşınmaz üzerinde herhangi bir bina, tesis bulunmamaktadır.


Yukarıda tapu kaydı, niteliği ve diğer özellikleri belirtilen taşınmazın üzerinde Öğrenci Yurtları ve Sosyal Tesisleri Yapım İşi amacıyla Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü idare binası 5. Kat 503 nolu toplantı odasında, 30/03/2015 tarihinde Pazartesi günü saat 10:00 da 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesi uyarınca irtifak hakkı tesisi ihalesi yapılacaktır.

MADDE 2 - Şartname ve eklerin nereden ve hangi şartlarla satın alınacağı veya görülebileceği,

İhale dokümanı Üniversitemiz İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığından bedelsiz olarak görülebilir. Ancak, ihaleye teklif verecek olanların, İdarece onaylı ihale dokümanını Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Ziraat Bankası TR**********************01 nolu hesaba 1000,00 – TL. yatırılması, karşılığından satın alması zorunludur.

MADDE 3 - İhalenin nerede, hangi tarih ve saatte ve hangi usulle yapılacağı,

a) İhalenin yapılacağı adres: Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü İdare binası 5. Kat 503 nolu toplantı odası. Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus/Antalya Tel: 0242 227 44 00 Faks 0242 227 44 43

b) Tekliflerin sunulacağı adres: Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü İdare binası 3. Kat 304 nolu oda. Dumlupınar Bulvarı 07058 Kampus / Antalya

c) İhale (son teklif verme) tarihi: 30/03/2015

d) İhale (son teklif verme) saati:10:00

e) İhale komisyonunu toplantı yeri: Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü İdare binası 5. Kat 503 nolu toplantı odası.

MADDE 4 - 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre pazarlık usulü ile irtifak hakkı tesisi ihalesi yapılacaktır. İrtifak hakkı süresi 30(otuz) yıldır. Süre hakkın tapuya tescili tarihinde başlayacaktır. En yüksek yıllık irtifak hakkı bedel teklifini veren istekli ile sözleşme imzalanacaktır.

MADDE 5 - Tahmin edilen bedel, alınacak geçici teminat miktarı

a) İlk yıl tahmini irtifak hakkı bedeli: 467.929+ KDV TL (DÖRTYÜZALTMIŞYEDİ-BİNDOKUZYÜZYİRMİDOKUZTÜRKLİRASI+KDV)

b) İnşaatın muhammen bedeli: 52.000.000 TL (ELLİİKİMİLYONTÜRKLİRASI)

c) Tahmini irtifak hakkı üzerinden alınan geçici teminat miktarı: 46.792,90 TL (KIRKALTIBİNYEDİYÜZDOKSANİKİBİNLİRADOKSANKURUŞ)

d) İnşaatın muhammen bedeli üzerinden alınan geçici teminat miktarı: 1.560.000,00 TL (BİRMİLYONBEŞYÜZALTMIŞBİNTÜRKLİRASI)

İstekliler teminat olarak 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre geçici teminat olarak kabul edilen değerleri ibraz edebilecekleri gibi geçici teminatı nakit olarak da Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine veya Ziraat Bankası TR**********************01 nolu hesaba ihale saatine kadar yatırabilirler.

MADDE 6 - İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,

İhaleye katılabilmek için, isteklilerin, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunundaki, aynı Kanunun 74 üncü maddesine dayanılarak çıkarılan Yönetmelikteki ve ihale dokümanlarındaki şartları taşımaları, yukarıda belirtilen geçici teminatları yatırmaları ve aşağıda istenilen belgeleri ihale dosyasında sunmaları zorunludur;

İhaleye katılabilme şartları

MADDE 7 - İsteklilerden aranılan belgelerin neler olduğu,

A) İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda belirtilen belgeleri teklifleri kapsamında sunmaları gerekir;

a) Kanuni ikametgah belgesi (şirketlerde bu belge aranmayacaktır.)

b) Tebligat için adres beyanı.

c) İhalenin yapıldığı yıl içinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi Odası belgesi,

1) Gerçek kişi olması halinde, ilgisine göre Ticaret ve/veya Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkarlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir ihalenin yapıldığı yıla ait belge,

2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge,

d) Ticaret Sicil Gazetesi

e) Teklif sahibinin son 5 yıla ait (2010-2014) vergi borcu olmadığına dair bağlı bulunduğu Vergi Dairesinden 2015 yılında alınan belge,

2010 yılından sonra kurulan şirketler için kurulduğu yıldan itibaren Gelir ve Kurumlar, Stopaj, Katma Değer vergisi borcu olmadığı 2015 yılında ilgili vergi dairesinden alınacak yazı ile belgelendirilecektir.

Kollektif şirketlerde ortaklardan her biri yukarıdaki şekilde vergi borcu olmadığını ayrı ayrı belgelendirecektir.

Bu belgeler isteklinin bağlı olduğu vergi dairesinden alınacaktır.

f) Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak, Türkiye genelinde prim borcu olmadığına dair belge

g) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri,

h) Sabıka Kaydı (İhaleye katılan istekli tüzel kişilik ise; bu maddede istenen belge Limited Şirketlerde Şirket Müdürüne, Anonim Şirketlerde ve Kooperatiflerde Yönetim Kurulu Başkanına ait olacaktır.)

ı) İhalenin yapıldığı yıla ait noter tasdikli imza sirküleri,

1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli, ihalenin yapıldığı yıla ait imza sirküleri

2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliği temsile yetkili olanların noter tasdikli, ihalenin yapıldığı yıla ait imza sirküleri.

k) İstekliler adına vekaleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak vekilin ihalenin yapıldığı yıla ait noter tasdikli vekaletnameleri ile vekaleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri,

l) İsteklilerin ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her birinin b,c,d,e,f,g,h,ı,k bentlerinde belirtilen belgeler,

m) İsteklilerin ortak girişim olması halinde iş ortaklığı beyannamesi

n) 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa uygun olarak hazırlanmış geçici teminat mektubu (Süresiz olmalıdır.) veya geçici teminatın idarenin banka hesabına yatırıldığına ilişkin işin adının açıkça belirtilmiş olduğu banka dekontu,

o) İhale Dokümanı satın alındığına dair ödeme dekontu.

p) Teklif mektubu,

r) İhale tarihinden önceki 15 yıl içerisinde yapmış/yapmakta olduğu işlerle ilgili, tek sözleşmeye dayalı olarak en az 1000 kişilik otel, motel, öğrenci yurdu, hastane, yaşlı bakım evi vb. bir tesis yapmış ve/veya işletmiş olmak ve bunu belgelemek.

B) Ekonomik ve mali yeterliğe ilişkin belgeler ve bu belgelerin taşıması gereken kriterler:

İsteklinin toplamda 52.000.000 TL den az olmamak üzere bankalar nezdindeki kullanılmamış nakdi veya gayrinakdi kredisi ya da üzerinde kısıtlama bulunmayan mevduatını gösteren banka referans mektubu sunması zorunludur. Banka referans mektubunun ilk ilan tarihinden sonra düzenlenmiş olması zorunludur.

Yukarıdaki kriter, mevduat ve kredi tutarları toplanmak ya da birden fazla banka referans mektubu sunulmak suretiyle de sağlanabilir.

İş ortaklığında, ortaklardan biri, birkaçı veya tamamı tarafından ortaklık oranına bakılmaksızın bu yeterlik kriteri sağlanabilir.

Komisyon Başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

MADDE 8 - İhale 2886 sayılı Kanunun 51/g maddesi (pazarlık usulü) uyarınca ve aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır.

A) Tekliflerin hazırlanması:

Teklif mektubu, bir zarfa konulup kapatıldıktan sonra zarfın üzerine isteklinin adı, soyadı ve tebligata esas olarak göstereceği açık adresi yazılır. Zarfın yapıştırılan yeri istekli tarafından imzalanır veya mühürlenir. Bu zarf geçici teminata ait alındı veya banka teminat mektubu ve istenilen diğer belgelerle birlikte ikinci bir zarfa konularak kapatılır. Dış zarfın üzerine isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılır.

Teklif mektuplarının istekli tarafından imzalanması ve bu mektuplarda şartname ve eklerinin tamamen okunup kabul edildiğinin belirtilmesi, teklif edilen fiyatın rakam ve yazı ile açık olarak yazılması zorunludur. Bunlardan herhangi birine uygun olmayan veya üzerinde kazıntı, silinti veya düzeltme bulunan teklifler ret olunarak hiç yapılmamış sayılır.

B) Tekliflerin verilmesi:

Teklifler ilanda belirtilen saate kadar, sıra numaralı alındılar karşılığında komisyon başkanlığına verilir. Alındı numarası zarfın üzerine yazılır. Teklifler iadeli taahhütlü olarak da gönderilebilir. Bu takdirde dış zarfın üzerine komisyon başkanlığının adresi ile hangi işe ait olduğu, isteklinin adı ve soyadı ile açık adresi yazılır. Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen saate kadar komisyon başkanlığına ulaşması şarttır. Postadaki gecikme nedeniyle işleme konulmayacak olan tekliflerin alınış zamanı bir tutanakla tespit edilir.

Komisyon başkanlığına verilen teklifler herhangi bir sebeple geri alınamaz.

C) Dış zarfların açılması

Tekliflerin açılma saati gelince, kaç teklif verilmiş olduğu bir tutanakla belirtildikten sonra dış zarflar hazır bulunan istekliler önünde alınış sırasına göre açılarak, istenilen belgelerin ve geçici teminatın tam olarak verilmiş olup olmadığı aranır. Dış zarfın üzerindeki alındı sıra numarası iç zarfın üzerine de yazılır. Belgeleri ile teminatı usulüne uygun ve tam olmayan isteklilerin teklif mektubunu taşıyan iş zarfları açılmayarak başkaca işleme konulmadan, diğer belgelerle birlikte kendilerine veya vekillerine iade olunur. Bunlar ihaleye katılamazlar.

D) İç zarfların açılması ve son tekliflerin alınması

Teklif mektuplarını taşıyan iç zarflar açılmadan önce, ihaleye katılacaklardan başkası ihale odasından çıkarılır. Bundan sonra zarflar numara sırası ile açılarak, teklifler komisyon başkanı tarafından okunur veya okutulur ve bir listesi yapılır. Bu liste komisyon başkanı ve üyeleri tarafından imzalanır.

Şartnameye uymayan veya başka şartlar taşıyan teklif mektupları kabul edilmez.

Komisyon alınan tekliflerden sonra açılan zarf sırasına göre isteklilerden tekliflerini sözlü olarak almaya başlar. Sözlü tekliflerin alınması işlemi tek istekli kalıncaya kadar devam eder. Sözlü tekliflerin verilmesi sırasında o ana kadar verilmiş en yüksek teklifin altında bir teklif verilemez. Çekilmek isteyen veya teklifini artırmayan istekli bunu açıkça beyan eder. Turlar tek istekli kalıncaya kadar devam eder.

Komisyon, uygun gördüğü aşamada oturumda hazır bulunan isteklilerden yazılı son tekliflerini alarak ihaleyi sonuçlandırabilir. Bu husus, ihale komisyonunca ikinci bir tutanakla tespit edilir.

İhalede uygun bedel, teklif edilen en yüksek yıllık irtifak hakkı bedelidir.

MADDE 9 - İhale komisyonu gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapmama kararı kesindir.

İlan olunur.


Geri Dön