19 / 04 / 2024

Akdeniz'de deniz kirliliğini önlemek için mavi kart uygulanacak!

 Akdeniz'de deniz kirliliğini önlemek için mavi kart uygulanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla Antalya'da da mavi kart uygulamasına başlayacak



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kirliliğinin önüne geçmek denize yasadışı çöp boşaltılmasının önüne geçmek için başlattığı 'mavi kart' uygulamasına hızla devam ediyor. Uygulamayla gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibi online izlenebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Bu yılın sonuna kadar gezinti teknelerinin tamamının mavi kart sistemine alınmasıyla birlikte atık toplama oranının yüzde 90 artması bekleniyor.' dedi.


Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiğinin elektronik olarak web ortamında online olarak izlenebiliyor. Bu sistemle yat ve diğer teknelerdeki sintine, pis su ve çöplerin denize yasadışı boşaltılması önlenmiş oluyor.


Bakan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın kapsamlı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Küçük deniz araçları için geliştirilen mavi kart uygulaması, gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibini sağlamak amacıyla gemilerin atıklarını online bildirmesi ve atık kabul tesislerince alınan atıkların bertaraf tesisine kadar online takibini sağlayan önemli bir çevre atılımı olma özelliği taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak


Geri Dön