25 / 04 / 2024

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a!

Fikirtepe'de sözleşme feshi için açılan ilk toplu dava Palmadoro May'a açıldı. Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firmasının söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş sözleşmelerin iptali için dava açtılar...




Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Bölgesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adalarda imzaları tamamlamak ve işleri hızlandırmak için acele kamulaştırma kararı alırken, firmaların mali yapısındaki bozukluğu ve iş yapmaması iddiası ile bazı adalarda vatandaşların dava girişimlerini daha önceden Fikirtepe Haber olarak duyurmuştuk. İşte bunlardan ilki olma vasfı taşıyan ilk fesih ve şerhlerin kaldırılması için 24 vatandaşın ortak olarak açmış oldukları dava bir ilk olma özelliği taşıyor.


Fikirtepe Haber olarak daha önceden bir çok kez duyurduğumuz bazı vatandaşların şikayetleri ve bazı adalarda işlerin ilerlememesi vatandaşların firmalar ile imzaladıkları sözleşmeleri toplu olarak iptal etme nedeni olarak dava açma konusu olmaya başladı.


Sözleşme iptali ve şerhlerin kaldırılması için Fikirtepe'de açılan ilk toplu dava ..


Eğitim Mahallesinde Palmadoro May firması ile imzaladıkları ve firmanın söz verip yerine getirmediğini iddia eden 24 vatandaş 23.09.2011 tarihinde imzaladıkları 22487 ve başkaca yevmiye numaralı sözleşmelerin iptali için dava açtılar. 


Sözleşme iptali için dava açan vatandaşlar, sözleşmedeki vaatlerin yerine getirilmemesi başta olmak üzere o günkü plan notlarında da yazan bir çok hakkın ortadan kalkmış olması dair sözleşme dayanağı kazanımların zarar ettirmesi sebebi ile sözleşmelerin güncellenmesi ve gerekli teminatların verilmesi için daha önceden protesto çekmişlerdi.


Palmadoro May firması ile 4 yıl önce sözleşme imzalayan vatandaşlar o gün var olan ve kendilerine en büyük güvence saydıklarını iddia ettikleri Palmadoro May ile Kopuzlar' ın daha önceden var olan ama bozulan iş ortaklığının artık ortada olmadığını, firmanın uzun zamandan beri hiç bir girişimde bulunmaması ve vatandaşları toplayıp bilgilendirmemesi sebebinin de etkisi ile haklarını korumak, sağlam ve günenilir güvenceler ile geleceğe taşımak için İstanbul Anadolu 15. Asliye Hukuk Mahkemesine 11.03.2015 tarihinde toplu olarak gerekçelerini de belirterek sözleşme feshi yönünde dava açtılar .  



Fikirtepe'de sorunlu bir çok ada bulunmakta ve bu tarz davaların atması beklenmekte. Bize ulaşan bilgilere göre iş yapmak isteyen iyi niyetli firmalar haricinde Fikirtepe'de insanara imza attırıp kandıran bazı emlakçılar, emlakçılık yapan avukatlar ve temsilciler aleyhine de bu tarz davaların açılacağı yönünde bilgiler bize ulaşmaktadır.




Fikirtepe Haber




Geri Dön