18 / 04 / 2024

Akfen- Sampaş Zincirlikuyu projesinde çalışmalar başladı!

Akfen- Sampaş Zincirlikuyu projesinde çalışmalar başladı!

Has Mimarlık, İstanbul Zincirlikuyu Kore Şehitleri Caddesi'ni dönüştürmek üzere proje geliştirdi. 400 bin metrekare inşaat alanına yayılan konut-ofis-günlük alışveriş karma kullanımı sayesinde bulunduğu noktanın prestijine uyum sağlayacak.



Has Mimarlık, İstanbul Zincirlikuyu'da konumlanan Kore Şehitleri Caddesi'ni dönüştürmek üzere proje geliştirdi. Has Mimarlık Ortağı Ayşe Hasol Erktin, projeyi, ofis merkezinin yer aldığı bölgedeki binaların eskiliğinden yola çıkarak geliştirdiklerini belirtiyor. 


Erktin, "Dönüşüme örnek olmasını hedeflediğimiz bir proje hazırlayıp Şişli Belediyesi'ne sunduk. Belediye yetkilileri projemizi Akfen'e sunmuş. Projeyi beğenip sahiplenen Akfen de Sampaş'ı da projeye katarak dönüşüm konusunda çalışmalara başladı" diyor. 


Sampaş'ın bölgedeki binalarda yaşayan maliklerle dönüşüm yapmak üzere görüşmelere başladığını söyleyen Ayşe Hasol Erktin, maliklerle anlaşma imzalanması halinde projenin hayat bulacağını vurguladı. Erktin, Türkiye'de kentsel dönüşüme yeni bir model kazandırılması amacıyla bütün ilgililerin katılımıyla başlatılan bu projenin, mülk sahipleri, belediye, yatırımcı, mimar ve mühendislerin ortak aklıyla hayat bulacağını söylüyor. 


İstanbul'un yeni gelişim alanı olan Levent-Maslak hattının başlangıç noktasındaki mahalledeki bütün binaların yenilenmesiyle oluşturulacak yeni projede, binalar ortak yeşil alana açılırken, huzurlu, yeşil, trafikten arınmış bir mahalle oluşturulacak. Toplam 400 bin metrekare inşaat alanına yayılan konut-ofis-günlük alışveriş karma kullanımı sayesinde, gece ve gündüz yaşayan, bulunduğu noktanın prestijine uygun bir kentsel yenileme projesi planlanıyor. 


Ekonomist


Geri Dön