28 / 03 / 2024

Taraklı Meydan projesi için çalışmalar başladı!

Taraklı Meydan projesi için çalışmalar başladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taraklı’ya kazandırılacak yeni meydan projesinde çalışmalar başladı. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni meydanın 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini söyledi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Taraklı’ya kazandırılacak yeni meydan projesinde çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni meydanın 2 bin 500 metrekarelik alan üzerine inşa edileceğini söyledi. Toçoğlu ayrıca proje kapsamında bölgenin tarihi dokusunu koruyacaklarını, ağaç ve yeşilin ise en önemli hassasiyetleri arasında yer aldığını ifade etti.


Yeşil Bir Meydan

Başkan Toçoğlu, “Şehrimizin güney ucu Taraklı’ya müjdesini verdiğimiz yeni meydan projesinde çalışmalarımız başladı. Bölgede tarihi dokuyla uyumlu olmayan ve daha sonradan bölgeye kazandırılan bazı yapıları kaldırdık. Zemin üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Ancak bölgede var olan ağaçları koruyacağız. Henüz proje aşamasında bölgedeki ağaçları da dikkate alarak yatırımımıza son şeklini vermiştik” diye konuştu.


Tarihi Doku Korunacak

Yeni meydanda birbirinden zengin sosyal alanların yer alacağını da açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Yeni meydan projesi 2 bin 500 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bölge hem zengin sosyal donatı alanlarına hem de tarihi dokuyla uyumlu yepyeni bir görünüme kavuşacak. Birçok farklı etkinliğe ev sahipliği yapabilmek adına alana bir de amfi tiyatro kazandırıyoruz. Ekiplerimizin çalışmaları sürüyor” dedi.


2 Milyonluk Yatırım

Toçoğlu, “Taraklımıza yaklaşık 2 milyonluk bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Şehrimize yeni yaşam alanları, meydanlar, parklar kazandırma hususunda bugüne kadar birbirinden önemli çalışmaları hayata geçirdik. İlçelerimize yeni buluşma alanları inşa etmek için yeni projelerimizde de hazırlıklarımız sürüyor. İnşallah Taraklı’da başlattığımız meydan çalışmalarını kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Taraklımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön