25 / 04 / 2024

Akfen'den yeni ihalelere yakın markaj!

Akfen'den yeni ihalelere yakın markaj!

Son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen şehir hastanesi yatırımlarında önde çıkan isimlerden biri olan Akfen yeni ihaleleri de yakın markaja aldı...



Son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen şehir hastanesi yatırımlarında önde çıkan isimlerden biri olan Akfen, İsparta, Eskişehir'in ardından Tekirdağ Şehir Hastanesi'ni de tamamladı. Ekonomist'te yer alan habere göre, toplam 1,5 milyar TL yatırım değeriyle hayat bulan Tekirdağ Şehir Hastanesi, hasta kabulüne hazır duruma geldi. Akfen inşaat tarafından Kamu-Özel İş birliği yani PPP modeliyle hayata geçen şehir hastanesi, halihazırda bölgenin en gelişmiş entegre sağlık tesisi olarak öne çıkıyor, ilerleyen süreçte Türkiye'nin sağlık turizmindeki büyük hedeflerine de katkı vermesi öngörülen hastanenin, özellikle yakın coğrafyaya hitap etmesi bekleniyor. Bu kapsamda Bulgaristan ve Yunanistan ile bu ülkeler üzerinden pek çok turistin Türkiye'de tedavi olmaya geleceği tahmin ediliyor.

Tekirdağ Şehir Hastanesi, 158 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. 486 yataklı hastane, gerektiğinde 556 yatağa çıkartılacak altyapısıyla Türkiye’nin ilk modüler hastanesi olma özelliğini de taşıyor. Tekirdağ ile birlikte toplam 2 bin 322 yataklı üç şehir hastanesini hayata geçirdiklerini belirten Akfen inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, 2017'de İsparta, önceki yıl da Eskişehir şehir hastanelerini tamamladıklarını söylüyor. Tekirdağ Şehir Hastanesi’nde ise 25 yıllık işletme hakkına sahip olduklarını dile getiren Akın ile yaptığımız sohbette, yeni ihalelere teklif verdiklerini de söylüyor. Planlanan yeni şehir hastaneleri olduğunu aktaran Akın, “ihalelere teklif verdik. PPP modeli devam ederse biz de devam etmek isteriz. Bu modelle yapılan projeler, yabancı yatırımcı anlamında da ilgi görüyor. Yabancı sermayenin Türkiye’ye çekilmesi için bu model önemli" diye ekliyor.
 

Selim Akın: Yeni inşaat projeleri için bakınıyoruz!


Geri Dön