27 / 04 / 2024

AKİB 'Mobilya Sektörüne Bakış' semineri verecek!

AKİB 'Mobilya Sektörüne Bakış' semineri verecek!

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından Kayseri'de "Mobilya Sektörüne Bakış" konulu seminer verilecek



AKİB'den yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sanayisinin önemli kalemlerinin başında gelen mobilya sektörünün, işyeri sayısı ve yarattığı istihdam ile önemli bir sektör olmasına karşın ihracattan aldığı payın istenilen seviyede olmadığı vurgulandı.

Sektörün toplam ihracat içindeki payının 2008 yılında yüzde 1 olduğu belirtilen açıklamada, Türkiye'nin mobilya ihracatının son 10 yılda 137,5 milyon dolardan 2008 yılı sonunda 1,3 milyar dolara yükselerek önemli oranda artış sağladığına, bu rakamların dünya mobilya sektörünün dış ticaret hacmi ve Türkiye'deki mobilya sektörünün potansiyeli göz önüne alındığında çok yetersiz kaldığına dikkat çekildi.

Mobilya sektörünün gelişimi için ihracatın artması gerektiğine işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mobilya sektöründe rekabetin şiddeti her geçen gün artarken, geleneksel yöntemler ile bu rekabete ayak uydurmak ve ihracat artışı sağlamak pek mümkün görünmemektedir. Bu nedenle ülkemiz mobilya sektörünün, tüm dünyada önemi gittikçe artan ve özellikle mobilya sektörü için artık kaçınılmaz hale gelen tasarım, markalaşma ve inovasyon gibi yenilikçi ve çağdaş yaklaşımlara yönelmesi hayati önemdedir. Çünkü ancak bu kavramlar ile daha yüksek katma değer yaratmak mümkün olacak, krizlere karşı direnç artacak ve ülkemiz mobilya sektörü dünya ticaretinde adından söz ettirebilecektir. Mobilya sektörünün ihracattan daha fazla pay alabilmesini sağlamak amacı ile Akdeniz Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, sektörün kalbi Kayseri ilinde seminer düzenleyecek."

Kayseri Hilton Otel'de 23 Ocak Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak seminerde, Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Nazif Türkoğlu "Türkiye Mobilya Sektöründe Navlun Sorunu", Anadolu Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Füsun Curaoğlu "Mobilya Sektöründe Tasarım ve İnovasyon", marka danışmanı Güven Borça da "Mobilya Sektöründe Markalaşma" konulu sunum yapacak.

AKİB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Aymen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin de katılacağı seminere, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın da davet edildiği belirtildi.
AA


Geri Dön