25 / 04 / 2024

Akif Çağatay Kılıç: 26 stat ışığımız olacak!

Akif Çağatay Kılıç: 26 stat ışığımız olacak!

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın yapımını sürdürdüğü 26 stat, ülke sporunun çağ atlamasında önemli bir rol üstlenecek. Beklenen tesisler sadece futbol oynanan yerler olmaktan öte her branşta insanların hizmetinde olacak.



Türkiye'nin dört bir yanında inşa edilen statların çoğunda büyük ilerlemeler kaydedilirken. projelerin yarıya yakınının yeni sezonda hizmete girmesi planlanıyor. Bakan Akif Çağatay Kılıç da bu konuda kararlı ve coşkulu bir çalışma içinde olduklarını belirterek, futbolseverlerle aynı heyecanı paylaştıklarını söyledi. Bakan Kılıç projelerle ilgili şu bilgiyi verdi: ''3 milyar tutan projelerin bitmesiyle futbolun çehresi değişecek. Bu dev projelerle ülke sporunun aydınlık geleceğine ışık tutacağız. Kararlıyız, mutlu sona ulaşacağız." 



YOĞUN VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA VAR 

"Bu projeleri sporun çehresini değiştirecek bir atılım olarak görüyoruz. Bu dev projelerle ülke sporunun aydınlık geleceğine ışık tutacağız. Sporun olmazsa olmazı olan tesisleşme konusunda ne kadar büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi bu yatırımlar, gözler önüne seriyor. Stat projelerinin hayata geçirilmesi adına yoğun ve titiz bir çalışma süreci geçiriyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bu konudaki kararlığımızı her zaman muhafaza ederek mutlu sona ulaşacağız. 



ARTIK ZEMİN SORUNU KALMAYACAK 

Hayata geçirilecek bu projelerin ardından futboldaki zemin sıkıntısı da kendiliğinden ortadan kalkacak. Şu anda inşaat halinde veya devreye girecek yeni statlarımızla birlikte, eksiği olan mevcut statların da ıııaç yükü azalacak. Dolayısıyla tartışılan zemin sıkıntıları da en asgari seviyeye inecek. Yeni statlar böylece etkin ve kalıcı çözümler sağlayacak."


Akşam


Geri Dön