19 / 04 / 2024

Akif Çağatay Kılıç: Ankara'nın yeni bir stadyuma ihtiyacı var!

Akif Çağatay Kılıç: Ankara'nın yeni bir stadyuma ihtiyacı var!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'nın, yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Gerçekten de Ankara'nın stat konusunda bir çözüme ihtiyacı olduğu konusuna katılıyorum." dedi




Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'nın, yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğuna dikkati çekerek, "Gerçekten de Ankara'nın stat konusunda bir çözüme ihtiyacı olduğu konusuna katılıyorum. Ancak son kararı verebilmiş değiliz çünkü yerle ilgili bazı çekinceler var, en iyi olabilecek şeyi çıkartmak için uğraşıyoruz." dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının 2015 yılı bütçesi üzerindeki soru ve eleştirileri yanıtladı. Kılıç, 2014 yılı sonu itibarıyla yurt kapasitesinin 392 bin 950 olacağını belirterek, yoğun ve hızlı şekilde kendi öz kaynaklarıyla  TOKİ  ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla yeni yurt inşa ederlerken, kiralama ve ön protokolle kiralama usulünü de kullandıklarını anlattı. 


E-bilet konusuyla ilgili bir soru üzerine Kılıç, ihalenin Temmuz 2013'te yapıldığını ve sistemin, kanunun gereği olarak 14 Nisan'da uygulanmaya başlandığını hatırlatarak, halen 500 binin üzerinde ebilet kullanıcısının olduğunu bildirdi. 

E-bilete ilişkin olumsuz eleştirilerin bulunduğunu dile getiren Kılıç, "Bedelsiz verilen biletlerin artık bedelsiz verilemiyor oluşundan mutlu olmayan ama statlara da gelip ortalığı birbirine katanlar vardı. Onlar, bu bedelsiz biletleri kulüplerden veya her kim veriyorduysa onlardan alanlar. Buna karşı geliyorlar ve istemiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Kılıç, e-bilet uygulamasının olmadığı Süper Kupa maçında sahaya muştanın dahi atıldığına dikkati çekerek, "Şiddetin 'ama'sı ve 'pardon'u olmaz. Herhangi bir spor müsabakasına gelenlerin gerçekten spor müsabakasını izlemeye gelmesi gerekiyor" dedi. 


Bir soru üzerine, Ankara'nın, yeni bir stadyuma ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Kılıç, "Yapılan bir çalışma, belirlenen bir alan var, bununla ilgili yakın zamanda da Büyükşehir Belediye Başkanımızla bir görüşmemiz oldu. Değerlendirilebilecek başka unsurlarda mevcut" diye konuştu. 


Ümidinin, 2015'te artık bu işin adını ve cismini koyma yönünde olup, yollarında yürümek istediklerini dile getiren Kılıç, "Gerçekten de Ankara'nın stat konusunda bir çözüme ihtiyacı olduğu konusuna katılıyorum. Ancak son kararı verebilmiş değiliz Çünkü yerle ilgili bazı çekinceler var, en iyi olabilecek şeyi çıkartmak için uğraşıyoruz şu anda" ifadelerini kullandı. 




Haber Vaktim


Geri Dön