25 / 04 / 2024

Akif Çağatay Kılıç, Bolu'daki spor tesisleri ve yurt binalarını inceledi!

 Akif Çağatay Kılıç, Bolu'daki spor tesisleri ve yurt binalarını inceledi!

Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere Bolu'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yapımı bitme aşamasında olan spor tesisinde, yurt binasında ve Gençlik Merkezi'nde incelemelerde bulundu.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bolu ziyaretinde Bakanlığa bağlı tesislerde de incelemelerde bulundu. Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü ve beraberindekiler ile birlikte Gençlik Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Kılıç ilk olarak Gençlik Merkezi çalışanları ile tanıştı. Bakan Kılıç, daha sonra ise Gençlik Merkezi'nde devam eden kursları gezdi ve buradaki öğrencilerle sohbet etti.  Engelliler halk dansları kursunu da ziyaret eden Bakan Kılıç, kursiyerlerde fotoğraf çektirdi ve bir süre engelli kursiyerlerin halk oyunları çalışmasını izledi. 


SPOR SALONU GEZİLDİ


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın bir sonraki ziyareti, yapımı tamamlanan ve kabulü yapılan spor salonuna oldu. Karaçayır Spor Kompleksi içinde yer alan Bolu ve ülkemiz sporuna büyük katkılar sağlayacak olan 3 bin Kişilik Spor Salonu'nu gezen Bakan Kılıç, tesis hakkında detaylı bilgiler aldı. 2012 yılında ihalesi yapılan ve yaklaşık 17 milyon TL'ye yapılan spor salonunun oturum alanı 20 bin metrekare üzerinde bulunuyor. 1 ana salon, 2 antrenman salonu ve bir yardımcı salonun yer aldığı tesiste incelemelerde bulunan Bakan Kılıç, 10 sporcu soyunma odası, 8 idari büro, basın toplantı salonu, VİP toplantı salonu, tuvaletler, sağlık ve doping odaları olmak üzere tüm kompleksi gezerek tesisin son durumu hakkında bilgi aldı.


GENÇLİK MERKEZİ


Bakan Kılıç, Vali Baruş ve beraberindeki heyetin bir sonraki ziyareti yapımı son aşamaya gelinin ve yüzde 99'u tamamlanan Gençlik Merkezi'ne oldu. 2 bin 500 metrekare oturum alanı olan binanın tüm bölümlerini gezen Bakan Kılıç, 2014 yılında yapımına başlanan bina ile ilgili bilgiler aldı. Proje maliyeti yaklaşık 4 Milyon 50 bin TL olan tesiste çok amaçlı salon, drama salonu, zeka oyunları işliği,  resim işliği, 2 adet bilgisayar işliği, el sanatları işliği, plastik sanatlar işliği, müzik işliği, kütüphane, dans/folklör salonu, 4 adet soyunma odası, doktor/hemşire odası, rehberlik odası, öğretmenler odası, idari ofis ve kafeterya yer alıyor.


YURT BİNASI GEZİLDİ


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet daha sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampusünde yapımı devam eden Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt binası ve sosyal tesisinde incelemelerde bulanarak çalışmalar hakkında bilgiler aldılar. Bakan Kılıç yurt ziyaretinin ardından Bolu'dan ayrıldı.



Bolu Olay


Geri Dön