18 / 04 / 2024

Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa'da yapılacak!

Akıllı Belediyecilik Zirvesi Bursa'da yapılacak!

Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek.



Dünyanın teknoloji devleri ile yerel yöneticiler Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde buluşuyor. Zirve, yurtiçi ve yurtdışından yüzlerce yerel yönetici ile yerli ve yabancı teknoloji firmalarının temsilcilerini bir araya getirecek. Bursa’da 13-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek zirvede, şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen teknolojik yenilikler tanıtılacak. MBB Başkanı Recep Altepe, “Amacımız; belediyelerin, tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmaktır” dedi.


Belediyelerin teknolojik gelişmelere ve çağın gereklerine uygun enformatik donanıma sahip olmalarını ve hizmet kalitesinin arttırılmasını hedefleyen Marmara Belediyeler Birliği (MBB), Akıllı Belediyecilik Zirvesi (ABZ) düzenliyor. Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) işbirliği ile bu yıl ikincisi yapılacak zirve 13 - 15 Mayıs tarihleri arasında Bursa Merinos Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 17 oturumda düzenlenecek zirvede, belediye başkanlarından akademisyenlere, gazetecilerden özel sektör temsilcilerine çok sayıda katılımcı bildiri sunacak.


ULUSLARARASI FİNANS KAYNAKLARI DEĞERLENDİRİLECEK

BALKANTÜRKSİAD işbirliğiyle yapılacak zirveyle birlikte düzenlenecek Balkan Ticaret Fuarı’nda yerel yönetim alanında hayatı kolaylaştıran teknolojik yenilikler sergilenecek. Uluslararası finansal desteklerin de ele alınacağı zirvede, küreselleşen dünyanın temel taşlarından biri olan şehirlerin teknolojiye ve güncel gelişmelere uyum sağlamak için ihtiyaç duydukları çözümler ile geliştirilen projeler tanıtılacak.

Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nde kentsel dönüşümden, telekomünikasyona, yeni nesil sayaçlardan, abone teknolojilerine, müşteri ilişkileri ve çağrı merkezi yönetiminden, coğrafi ve kent bilgi sistemlerine, SCADA teknolojilerinden, kazısız altyapı teknolojilerine, akıllı ulaşım sistemlerinden, finansman çözümlerine kadar, yerel yönetimler ve özel sektör işbirliği ile geliştirilen teknolojik buluşlar ele alınacak.


HİZMET SEKTÖRÜNDE DÜNYADAKİ TEKNOLOJİK GELİŞMELER TANITILACAK

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’nin yerli ve yabancı kamu kuruluşları ile teknoloji alanında faaliyet gösteren özel sektör temsilcilerini buluşturan marka bir çatı olduğunu söyledi. Amaçlarının belediyelerin tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamalarını sağlamak ve halkı bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı ve ucuz erişebilir kılmak olduğunu ifade eden Altepe, “Özellikle balkanlardan yüzlerce işadamı ve firmanın yer alacağı Balkan Ticaret Fuarı ile birlikte gerçekleştireceğimiz zirvede, dünyadaki teknolojik gelişmeler ve yerel yönetimlere uyarlanması masaya yatırılacak” dedi.


SORGULAYAN VE SONUÇ İSTEYEN VATANDAŞ PROFİLİ

Dünyada teknolojiyi etkin ve verimli kullanan yönetimlerin hizmet üretiminde daha başarılı olduğunu belirten MBB Başkanı Altepe, Akıllı Belediyecilik Zirvesi’ni uluslararası düzeye taşımak hedefinde olduklarını da kaydetti. İletişim teknolojisindeki gelişmelere bağlı olarak gerçekleşen küreselleşme süreci, toplumsal ve kurumsal yapıları önemli oranda değişime zorladığını belirten Altepe şunları söyledi: “Küresel dünyanın gereklerinin artık tüm toplumsal ve kurumsal yapılara uyarlanması kaçınılmaz, ertelenemez ve ihmal edilemez bir zorunluluk haline gelmiştir. Bilişim ve iletişim teknolojisinde yaşanan değişimlere bir de hızlı ulaşılabilirlik eklenmiştir. Belediyelerden beklenen, tüm kurumsal işleyişlerini çağın enformatik gereklerine uyarlamak ve vatandaşlarını bilgi teknolojilerine güvenli, hızlı, ucuz erişilebilir kılmaktır. Akıllı Belediyecilik Zirvesi bu bakımdan büyük bir önem taşımaktadır.”


BALKAN TİCARET FUARI

Akıllı Belediyecilik Zirvesi ile birlikte Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD), Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle Bursa TÜYAP Fuar Merkezi’nde bir de Balkan Ticaret Fuarı düzenlenecek. 13 - 16 Mayıs tarihleri arasındaki fuarda özellikle Balkan ülkelerinden çok sayıda firma alt yapı, ulaşım, müteahhitlik, iş ve inşaat makineleri, çevre düzenlemeleri ve belediye ihtiyaçları ürünler ve teknolojik yeniliklerini sergileyecek.


Bugün


Geri Dön