26 / 04 / 2024

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Akıllı binalar vazgeçilmez oldu!

Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, akıllı evlerin bilinenin aksine maliyeti artırmadığını hatta tasarruf sağladığını belirterek “Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.



Gazete Vatan'dan Meltem Kara'nın haberine göre; Gayrimenkul sektöründe akıllı binalar vazgeçilmez oldu. Binalarda  teknolojiyle birlikte evlerin içinde de değişim başlıyor. Orge Enerji Elektrik’in CEO’su Nevhan Gündüz, “Akıllı ev sistemleri maliyeti artırmıyor aksine ciddi anlamda tasarruf sağlıyor. Müteahhitler demir-çimentodan vazgeçemiyorsa artık akıllı evlerden de vazgeçme şansı yok” dedi.

Hedeflerinin gerçekleşmesinin temelinde inşaat sektöründeki büyümenin yattığını belirten Gündüz,  “Sektöre bağlı olarak elektrik taahhüt işlerinde de büyüme yaşanıyor. Gayrimenkul sektörü artık eski trendinde değil. Ama biz doğru projeleri seçtik. Kamunun sağlık, ulaşım gibi projeleri hedefimizde. Metroların dışında şehir hastaneleri ile de ilgileniyoruz” şeklinde konuştu. 
 

Tasarruf sağlıyor
 
Elektrik taahhüt işlerini yaparken, binaların ‘akıllanmasına’ da katkıda bulunduklarını ifade eden Gündüz, “Öncelikle, akıllı bina tasarruf ettirmeli. Yeşil binalar inşa edilirken maliyet yüksek görünebilir ancak bu oran yüzde 2-3 düzeyinde oluyor. Bina bittiğinde kullanımda yüzde 10 düzeyinde tasarruf sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.
 

1.000 kişiye ücretsiz elektrik eğitimi

Nevhan Gündüz, şunları söyledi: “Ataşehir’deki bir binamızı yenileyerek enstitü haline getirdik. Bu çalışmayı öncelikle bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. 1.000 kişiye eğitim vereceğiz. Eğitimlerimiz ücretsiz olacak. 3’er haftalık sürelerde eğitimler verip, eğitim alanları ustalığa götürüyoruz.”
 
 


Geri Dön