26 / 04 / 2024

Akıllı Binalar ve Yeşil Binalar Kongre ve Sergisi düzenlenecek!

Akıllı Binalar ve Yeşil Binalar Kongre ve Sergisi düzenlenecek!

23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, T.C. Çevre Bakanlığı, Gazi Üniversitesi, Türk Mühendisler Birliği Derneği, Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin ev sahipliğinde akıllı binalar ve yeşil binalar kongre ve sergisi düzenlen



Günümüz yaşam ve çalışma koşullarını etkileyen teknolojik gelişimler sonucu ihtiyaç duyduğumuz her türlü gereksinimi sağlayan yapılar Akıllı Binalar olarak adlandırılmaktadırlar. Bu kongrede bir binayı, akıllı bir binaya dönüştüren sistemler birinci grup konu olarak ele alınacaktır.


Akıllı binalar oluşturup, kullanıcıların yaşam kalitesini arttıran özelliklerle donatılan binalar tasarlarken, bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak adına almamız gereken tedbirlerin sorumluluğunu taşımamız gerekmektedir. Yeşil Binalar; bu anlamda, enerji kullanımını azaltan, yeni ve enerji kaynaklarına yönelen, doğaya en az müdahaleyi amaçlayan yöntemleri ilke edinmiş sistemler ile kongremizin ikinci başlığını oluşturmaktadır.

Günümüzde, Akıllı Binalar ve Yeşil Binalar oluşturmak amaçlı, geliştirilen sistemleri tanımak ve tanıtmak, bilgi birikimini paylaşmak ve bundan sonra yapılabilecekleri tartışmak önem kazanmıştır.


Bu amaçla düzenlediğimiz kongre ve sergide, konuyla ilgili çalışan akademisyenleri, tasarımcıları, yapımcıları, tesisatçıları, mekanik-elektromekanik, elektrik-elektronik ekipmanları üretenleri, satanları bir araya getirmeyi umut etmekte, son yenilikleri ve gelişmelerini sunmaya ve tartışmaya imkan sağlamayı umut etmekteyiz.




Geri Dön