19 / 04 / 2024

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

Akıllı binalarda ihtiyaca uygun güvenlik çözümleri!

SecuritasTürkiye; akıllı binalar, oteller ve iş kulelere özel farklı güvenlik modellemeleri yaparak hizmet verdiği kuruluşa maksimum faydayı optimum maliyetlerle sunuyor.



SecuritasTürkiye, hazırladığı güvenlik çözümleri kapsamında teknolojik ürünleri insanlı güvenlik hizmetleriyle bir araya getirerek “Entegre Güvenlik Çözümleri” sunmayı, öncelikli iş ilkesi olarak kabul ediyor. Entegre Güvenlik Çözümleri hazırlanırken yapılan risk analizi ve güvenlik taraması, her birimdeki ana risklerin sağlıklı haritalanma-sına imkan tanıyor. Böylece müşterinin mevcut güvenlik sistemine daha iyi bir bakış açısı getirilmiş oluyor.


Forbes Dergisi’nde yer alan habere göre; Entegre Güvenlik Çözüm Paketleri hazırlanırken risk analizleri yapmak, projenin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya çıkartmak, ihtiyaçları tespit etmek ve bu ihtiyaçları iş ortağının yapısına, projenin gereğine göre şekillendirmek Securitas’ın çözüm hazırlama sürecinde önemli bir rol oynuyor. Alışveriş merkezlerinden havalimanı güvenliğine farklı sektörlerden 681 kuruluşa, 2091 noktada 11 bin çalışanı ile hizmet veren Securitas Türkiye, iş ortaklarına segmentlerine özel güvenlik çözümleri sunuyor. “Tek çözüm, tek sözleşme, tek muhatap” bilinciyle geliştirilen Entegre Güvenlik Çözümleri, iş ortaklarına uzman güvenlik hizmeti, danışmanlık, resepsiyon, itfaiye, güvenlik alanındaki teknoloji yatırımları ve teknik destek konularını tek bir çözümde birleştiriliyor. Coğrafi konumun, bölge özelliklerinin ve mevcut ana risklerin belirlenmesinin ardından güvenlik çözümleri teknik gereklilikler, ihtiyaçlar ve beklentilere göre hazırlanıyor. Oteller, iş kuleleri ve akıllı binaların güvenliği kapsamında personelli güvenlik, teknolojik güvenlik çözümleri, risk değerlendirmesi, güvenlik konsepti, organizasyon ve süreç kalite yönetim sistemleri ile güvenlik alt yapısına yatırımlar, çözüm paketinin birer parçası olarak yer alıyor. Teknoloji tarafında uzaktan izleme hizmetleri CCTV, alarm, harici alarm sistemleri, Smart M sistemi, RVS sistemi ve insan gücü birbiriyle entegre ediliyor.


Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Securitas Türkiye CTO’su Emre Erdal; akıllı video analiz yazılımları sayesinde güvenlik ihlallerinin anında görüntülenebildiğini vurguladı. Bu yazılımlar sayesinde sınır ve çevre ihlalinden şüpheli pakete, rutin gezinen kişi tespitinden yanlış park etmeye kadar pek çok olumsuz durumun tespit edilebildiğini söyleyen Emre Erdal, şu sözleri kaydetti: “Uzaktan izleme merkezimizdeki operatörün önüne ilgili alarm görüntüsünün gelmesiyle aksiyon alıyoruz. Alarm görüntüsünü alan operatör, gerekli gördüğü durumlarda uzaktan sesli anons yaparak şüphelinin suçu gerçekleştirmeden uzaklaşmasını sağlıyor, ardından kontrol ekiplerine ve kolluk kuvvetlerine haber vererek olayı hızlıca sonuçlandırıyor. Proje maliyetlerini düşürerek riski azaltan bu sistemler müşterinin ihtiyacına göre Securitas tarafından projelendiriliyor, kuruluyor ve işletiliyor.”


Geri Dön