23 / 04 / 2024

Akiş GYO Bilecik'teki bina ve taşınmazlarını Ersur Tekstil'e sattı!

Akiş GYO Bilecik'teki bina ve taşınmazlarını Ersur Tekstil'e sattı!

Akiş GYO KAP'ta Bilecik Bozüyük Yaftı Mevkii'nde kain ve T.C. Bozüyük Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Ada, kayıtlı bulunan taşınmazlar ve üzerindeki binaların satışı hakkındaki raporunu yayınladı.



Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Bozüyük İlçesi, Yaftı Mevkii'nde kain ve T.C. Bozüyük Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Ada No: 237 ve Parsel No: 21, 22, 25, 30 ve 33'te kayıtlı bulunan taşınmazlar ve üzerindeki binalarda kiracısı oduğu Ersur Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne satılmasına ilişkin açıkmasına ver vermiştir.



Akiş GYO Açıklama:



Şirketimizin önümüzdeki dönem stratejisi kapsamında portföyün perakende sektörü ağırlıklı kira geliri üreten varlıklardan oluşması hedeflenmektedir. Bu çerçevede, Bozüyük arsası  mevcut portföyün yapılandırılması ve varlığın satışa uygun  değere ulaşması nedeniyle aşağıda sunulan yönetim kurulu kararı ile satılmaktadır. 


Şirketimiz yönetim kurulu tarafından;


*  Bilecik İli, Bozüyük İlçesi, Yaftı Mevkii'nde kain ve T.C. Bozüyük Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Ada No: 237 ve Parsel No: 21, 22, 25, 30 ve 33'te kayıtlı bulunan taşınmazlar ve üzerindeki binalarda kiracımız olan Ersur Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin kira sözleşmesine konu söz konusu taşınmazları ve üzerindeki binaları satın alma talebinin Şirketimizce kabulü doğrultusunda; Şirketimizin sahip olduğu Bilecik İli, Bozüyük İlçesi, Yaftı Mevkii'nde kain ve T.C. Bozüyük Tapu Sicil Müdürlüğü nezdinde Ada No: 237 ve Parsel No: 21, 22, 25, 30 ve 33'te kayıtlı  taşınmazların üzerlerindeki binalarla birlikte KDV Dahil USD 5.605.000 bedel ile Ersur Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ne satılmasına;


*  Söz konusu satış bedelinin 4.750.000-ABD Doları tutarındaki kısmının tapu sicili nezdinde gerçekleştirilecek satış ve mülkiyet devir işlemi ile eş zamanlı ve peşin olarak; kalan 855.000-ABD Doları tutarındaki kısmının ise Ekim, Kasım, Aralık 2015 aylarında eşit taksitler halinde tahsil edilmesine; 


Karar verilmiştir.


Saygılarımızla,


Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş 


Dosya için tıklayınız tıklayın



                                                             


Geri Dön