29 / 03 / 2024

Akiş GYO'dan yatırım atağı!

Akiş GYO'dan yatırım atağı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı proje yatırımlarını hızlandırdı. Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, 2021 hedeflerini ve projelerini anlattı.



Aşılama çalışmalarının hızla devam etmesi ve yaygınlaşması, yaz aylarından itibaren ülkemizde ve başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde vaka sayılarında ciddi azalma beklentisi, birçok sektörde geleceğe umutla bakılmasını sağlıyor. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye ekonomisinin de önemli sektörlerinin başında gelen perakende sektöründe özellikle AVM'lerde pandemide durma noktasına gelen yatırımlar, tekrar gündeme alınmaya başlandı. Türkiye perakende sektörünün dinamik yapısı ve bünyesinde barındırdığı yüksek potansiyelden dolayı değişimleri firsatlara dönüştürecek olanaklara sahip olduğunu belirten Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, geleceğe ilişkin iyimserliklerini koruduklarını ve yatırım projelerine hız verdiklerini söyledi.

Beykoz'da deniz manzaralı yeni proje

2011'de açılan İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Akbatı'nın ardından Akasya'nın 2014 yılında tamamlanması ile önemli bir projeye daha imza atan Akiş GYO da gelecek döneme yönelik önemli projelerini hayata geçirmeyi planlıyor. 2021 hedeflerini ve projelerini anlatan Durusoy, Beykoz'da yeni bir projeleri olduğunu belirterek şu bilgileri verdi: 

Akiş GYO dan yatırım atağı!

"İstanbul'un en güzel ilçelerinden Beykoz'da, tamamına yakını deniz manzaralı olan bir kısmı mülkiyetimizde bir kısmı kâr karşılığı olarak anlaştığımız yaklaşık 45 dönüm bir arsa stoğumuz var. Buranın imar planı ile ilgili düzenlemenin 2021 yılı içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Sonrasında burayı maksimum fayda sağlayacak şekilde değerlendireceğiz. Caddebostan sahilindeki projemiz için de imar planlarının netleşmesi ve ruhsatlandırma çalışmaları sonrası inşaat faaliyetlerine başlayabiliriz. Ayrıca Londra'da bulunan küçük bir yatırımımız var. Tipik bir kentsel dönüşüm projesi olarak tanımlayabileceğimiz bu yatırımın da gerekli izinler alındıktan sonra hızlıca inşaat faaliyetlere başlamasını öngörüyoruz."

Akiş GYO dan yatırım atağı!

AVM'ler turizm sezonuyla canlanacak

Pandemi tedbirleri kapsamında en çok etkilenen sektörlerin başında da AVM'ler geldi. Pandeminin ilk yılında belli bir süre kapalı kalan AVM'lerde giriş sayıları kısıtlamalardan doğrudan etkilendi. Özellikle hafta sonu kapalı olmak sektörü oldukça olumsuz etkiliyor. Ramazan ayı ile birlikte yeni tedbirler gündemdeyken AVM'ler Ramazan Bayramı ve sonrası döneme umutla bakıyor. Aşılama çalışmalarının hız kazanmasının toplumsal hareketliliğin artmasına katkı sağlayacağını belirten Durusoy, "Tüm dünya gibi Türkiye'de de aşılama çalışmaları, pandeminin etkisini en aza indirecek. Ayrıca havaların ısınmasıyla birlikte turizmin de hareketlenecek olması sektörde hızlı bir toparlanmayı beraberinde getirecek" diye konuştu.

Akiş GYO'dan Akbatı AVM ve Akasya AVM'ye kira desteği!


Geri Dön