24 / 04 / 2024

Akkent İbrahim Erpamukçu Cami'nin temeli atıldı!

Akkent İbrahim Erpamukçu Cami'nin temeli atıldı!

SANKO Holding ve Konukoğlu ailesince yaptırılacak olan 14. caminin temeli atıldı. Abdulkadir Konukoğlu’nun kayınpederi adına yaptırılan camide aynı anda bin 500 kişi ibadet edebilecek



SANKO Holding ve Konukoğlu ailesince yaptırılacak 14'üncü cami olan İbrahim Erpamukçu Cami'nin temeli atıldı. Akkent semtinde yaptırılacak caminin temel atma törenine katılan Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik, camilerin toplumun en temel kurumları olduğunu belirterek, "Camiler ellerimizi Allah'a açtığımız, gönüllerimizi Allah'a bağladığımız temel mekanlardır" dedi.


BİRLİKTE İMAR ETTİLER

Cami temelinin mübarek ayda ve Kutlu Doğum Haftası'nda atılmasının önemine değinen Müftü Çelik, "Güzel bir tesadüf oldu. Buradan milletimize sesleniyorum; gelin birlik olalım. Bu ülkeyi atalarımız birlikte imar etti. Birlik olmadan devlet, devlet olmadan birlik olmaz. Allah, Konukoğlu ailesinin amelini kabul etsin, makbul kılsın" diye konuştu.


BİN 500 KİŞİLİK CAMİ

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da kayınpederi adına yaptıracakları caminin hayırlı olmasını diledi. İbrahim Erpamukçu'nun oğlu Nurettin Erpamukçu ise Konukoğlu ailesine babasının adına cami yaptırdıkları için teşekkür etti. Caminin temeli dualar eşliğinde atıldı. Akkent semtinde toplam bin 715 metrekare alan üzerine bodrum dahil üç katlı olarak inşa edilecek camide, bay ve bayan taziye evi, mutfak, imam odası, beş derslik, mescit, 41 metre yüksekliğinde iki minare bulunacak. Bu yılsonunda ibadete açılması planlanan camide, bin 500 kişi ibadet edebilecek.



Sabah Güney


Geri Dön