18 / 04 / 2024

Akkök Grubu'ndan Yalova'ya kültür merkezi yatırımı!

Akkök Grubu'ndan Yalova'ya kültür merkezi yatırımı!

Yalova'da 40 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren Akkök Şirketler Grubu, bu kez ilde farklı bir yatırıma imza attı. Grup, Yalova'nın sosyokültürel yaşamının canlanması için 8 milyon dolarlık kültür merkezi yatırımı yaptı



Mimari tasarımıyla henüz açılmadan uluslararası ödüllere layık görülen 10 bin metrekarelik alana kurulu Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM), Akkök Grubu'nun kurucusunun adını taşıyor. Hem Yalovalı  snatçı düşünce insanlarına yönelik hem de kent dışından gelen uluslararası misafirlerin etkinliklerini sunabilecekleri bir merkez olarak tasarlanan RDKM, açılışının ardından Yalova Belediyesi'ne devredildi. Akkök İcra Kurulu Üyesi Ayça Dinçkök, "40 yılı aşkın süredir Yalova halkıyla bütünleşerek şehrimizi birlikte daha ilerilere taşımak üzere çalışıyoruz. Sanayi ve teknoloji alanında yaptığımız yatırımlarla hem Yalova'yı hem de ülkemizi dünya çapında tanıttık. Karbon elyaf üretimi gibi stratejik gücümüze güç katan projelere ve çalışmalara imza attık. Yıllardır omuz omuza çalışıp birlikte ürettiğimiz, Akkök Grubu olarak içinden doğduğumuz bu güzel şehrin sosyal ve kültürel hayatına da katkıda bulunabileceğimiz özel bir proje üretmek ve Yalova'ya kalıcı bir eser kazandırmak istedik. Yalova'nın köklü tarihi ve doğal zen-ginlMerinin yanı sıra İstanbul ve Bursa şehirlerine olan yakınlığı ve bu şehirlerle entegrasyonu hem yerli hem yabana misafirler için bir ca-zibe merkezi olmasını sağlamıştır. Kültür sanat ve eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirileceği, sanatın ve sanatçmın beslenebileceği bu merkezin Yalova'nın cazibesini daha da artıracağına inanıyorum.

Akkök Şirketler Grubu kurucusu Raif Dinçkök'ün hatırasını da yaşatacak olan Kültür Merkezi'nin, Yalova'yı ve çevresindeki şehirleri başta İstanbul olmak üzere diğer kültür şehirleriyle yarışacak önemli bir konuma taşımasını diliyorum" dedi. Yatırımın toplam bedeli 8 milyon dolar olarak ifade edildi.
 

Dünya


Geri Dön