25 / 04 / 2024

Akman Holding turizmde büyüyecek!

Akman Holding turizmde büyüyecek!

Ersu ve Golden markalarıyla meyve suyu sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Akman Holding, gözünü otel yatırımlarına dikti. Ankara'da ikinci otelini Hotel SAMM adı altında açan şirketin yeni hedefi Londra



Ersu ve Golden markalarıyla meyve suyu sektörünün en önemli oyuncularından biri olan Akman Holding, gözünü otel yatırımlarına dikti. Ankara'da ikinci otelini Hotel SAMM adı altında açan şirketin yeni hedefi Londra, İstanbul ve Antalya. Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akman Holding, ayrıca bir GYO şirketi kurup, bunu halka arz etmek İstediklerini Söylüyor.

Ankara  merkezli Akman Holding, meyve suyu sektöründe, Ersu ve Golden markalarıyla önemli oyuncularından biri. Holding son yıllarda meyve suyu sektörünün yanında gayrimenkulden, sağlık ve sinema sektörüne kadar farkı alanlardaki yaünmlanyla da dikkat çekiyor. Ankara'da Akman Condominium 2000 projesini hayata geçiren holding, 2003 yılında sağlık sektörüne girdi ve 20 yataklı MedArt Tıp Merkezi'yle faaliyet göstermeye başladı. Hedef burada yatak sayısını 100'e çıkarmak. Son olarak ise Akman Prodüksiyon Aşž ile yapımcılığa soyundu ve 'Siyah Beyaz' filmiyle sinema sektörüne ilk adımını attı.Holdingin gayrimenkul sektöründeki yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Akman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, öncelikli hedeflerinin otel yatırımları olduğunu belirtiyor.

İlk hedef Londra
Akman Holding, Ankara'da Konya yolu üzerinde 4 yıldızlı Capital Plaza Otel'in sahibi. Yine bu yıl temmuz ayı içinde  Ankara  çankaya'da köşke yakın bir noktada butik otel tarzı hizmet veren Hotel SAMM'i hizmete açtı. 6 milyon Euro'luk bir yatırım olan Hotel SAMM'de yerli tasarımcıların ve sanatçıların eserlerine yer verildi. Butik otel yatırımlarına devam edeceklerini söyleyen Ali Akman, Londra'da kraliyet sarayına yakın Knightsbridge bölgesinde bir binayı satın almak üzere görüşmelerin devam ettiğini kaydediyor. Akman, yakın zaman içinde binayı satın alıp burada da bir butik otel açacaklarını kaydediyor. Bu projenin hayata geçirilmesinin ardından Akman Holding, İstanbul ve Antalya'da da butik otel açmayı planlıyor.

GY0 şirketi kuracak
Gayrimenkul alanında Akman Condominium 2000'deki hastane binasının ve henüz açılışı yapılmayan AVM'nin yanında holdingin Ankara, Antalya, Afyon ve Konya Ereğli'de arazilerinin olduğunu söyleyen Ali Akman, buralarda da farklı projeler gerçekleştirmek istediklerini söylüyor. Akman şunları söylüyor:'Konya Ereğli'de bulunan arazimiz üzerinde 50 bin metrekare toplam büyüklüğe sahip AVM, otel ve sağlık kompleksinden oluşan bir projeyi 2011'de hayata geçireceğiz. Gayrimenkullerimizin önekspertiz değeri yaklaşık 60 milyon dolar. SPK'nın son düzenlemeleri sonrasında zaman içinde bir gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi kurup bunu halka arz edeceğiz. Halka arzdan elde edilecek gelirle arazilerimiz üzerinde projeler gerçekleştirmeye devam edeceğiz.'

Ersu'da Ortaklık beklentileri

Ersu açısından 2009 yılındaki sıkıtlıların 2010'da yüksek mahsÜ»l sezonunun etkisiyle atlatıldığı söyleyen Ali Akman, yurtdışında ise mahsÜ»l azlığına dikkat çekiyor. Bu sayede meyve suyu fiyatlarında dünyada artış olduğunu ve Ersu'nun geçmiş sezon stoklarını sıfırladığını anlatan Akman, şu ada üretilen mamulün de anında satıldığını ifade ediyor. 'Bu yıl geçen yılın yüzde 30 üzerinde ciro artışı yakalarız. Karlılığımızın da iyi olacağını tahmin ediyoruz' diyen Akman, yabancı ortaklık görüşmeleriyle ilgili ise 'GEM ile sermaye ortaklığı şeklindeki ortaklık görüşmelerimiz aksaklıklara rağmen sürüyor.Bize 20 milyon liralık sermaye verip, bunun karşılığında hisse alacaklar. Gelecek bu kaynakla Türkiye'de sektörde şirket satın alma yapabiliriz' diyor.
Ekonomist /Talip Yılmaz


Geri Dön