26 / 04 / 2024

AKM'nin yerine yapılacak spor köyüne amatörlerden destek!

AKM'nin yerine yapılacak spor köyüne amatörlerden destek!

Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkıp, yerine yapmayı planladığı dev spor köyüne Ankara’daki amatör sporculardan tam destek geldi.



Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkıp, yerine yapmayı planladığı dev spor köyüne Ankara’daki amatör sporculardan tam destek geldi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni (AKM) amatör kulüp ve sporcuların yanı sıra halkın da yararlanabileceği dev bir spor alanına çevirmeyi planladığı SABAH Ankara tarafından gündeme getirilmişti. Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan Doğa Parkı dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sundu. 700 bin metrekarelik alan üzerine hiçbir yapı inşa edilmeden içerisinde sadece futbol, basketbol, tenis, hentbol ve atletizm gibi sporların yapılacağı sahaların olacağı dev spor kompleksini detaylı bir şekilde inceleyen Bakan Özhaseki'nin de projeye sıcak baktığı öğrenildi.


STATTAN ÖNCE AKM YAPILMALI

AKM'nin yıkılıp, yerine dev spor köyünün yapılacak olması en çok Ankara'da faaliyetlerini sürdüren amatör kulüp ve sporcularını sevindirdi. AKM alanına yapılacak olan dev tesisin Ankara'daki amatör sporcuların en büyük hayali olduğunu belirten Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, "Bu projeyi duyduğumuzda çok mutlu olduk. Burada devletimizin en üst kademesinde olan Cumhurbaşkanımız'dan Büyükşehir Belediye Başkanımaz'a kadar teşekkür ediyoruz. Çünkü bu alan Türk sporu için çok önem arz eden bir yer. Baktığımızda güvenlik, ulaşım ve şehrin marka değerini yükseltmesi açısından çok önemli... Biz amatör spor camiası olarak bütün branşların içerisinde barındırıldığı bir olimpiyat köyü projesini hep arzuluyorduk. Burada bir spor köyünün oluşturulması lazım... Stat elbette çok önemli... Stadyum Ankara'nın elzem konularından bir tanesi... Ankara'ya yeni bir stat çok yakışır. Bunun olacağına hiç şüphemiz yok. Ama bunun dışında en önemlisi spor tesisleri... bugün salonlarımız ve statlarımız miladını doldurmuş şekilde. Bu yüzden buraya yeni spor tesislerinin kazandırılması Türk sporuna emin olun çok şey katacağına inanıyoruz. Bizim en büyük beklentimiz stattan önce AKM'nin bir an önce hayata geçirilmesi..." dedi.


KAZANAN TÜRK SPORU OLACAK

Doğa Parkı projesi ile kazananın Türk sporu olacağını ifade eden Kandazoğlu, "Biz bu alanın spor köyü yapılmasını ve Gençlik Parkı ile Ulus Meydanı'nı da bu alana katarak kültür, sanat ve sporun bir arada olduğu bir bölgenin yaratılmasını arzuluyoruz. 19 Mayıs Stadı çevresinde şuan 50'ye yakın amatör spor kulübü konuşlanmış durumda. Bu alan yıkıldığı zaman bu kulüplerimiz için sonrasını da düşünmemiz lazım. Burada kazanan Ankara ve Türk sporu olacak..." ifadelerini kullandı.



Sabah


Geri Dön