20 / 04 / 2024

Aksaray Sanayi Dönüşüm Projesi 375 milyon TL'ye ihale edilecek!

Aksaray Sanayi Dönüşüm Projesi 375 milyon TL'ye ihale edilecek!

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Mehmet Ergün Turan ile buluştu. Bölgedeki projelerle ilgili son durum değerlendirildi.



Aksaray  Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nde  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan ile bir araya geldi. Yazgı, projelerle ilgili son durum hakkında bilgi aldı.


Başkan Yazgı, TOKİ Başkanı Turan ile gerçekleştirdiği toplantıda esnafların isteği olan projesinin revize edildiğini, proje kontrolünün de TOKİ tarafından yapıldığını ve projenin en kısa sürede ihaleye çıkarılacağını müjdeledi.


Belediye Başkanı Yazgı, TOKİ Başkanı arasında Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesi değerlendirildi. 


 Yazgı, "TOKİ Başkanı ile imzalamış olduğumuz Sanayi Dönüşüm Projesini daha önce müjdelemiştik. Biliyorsunuz biz bu konu ile alakalı olarak TOKİ ile uzun süren bir görüşme sürdürüyorduk. Ve bu görüşme neticesinde ön protokol anlaşmasını imzalamıştık. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ile Ankara'da yeni bir görüşme yaptık. Bu görüşmemizde çok olumlu geçti. Esnaflarımızın işleği olan sanayi projemiz revize edildi. Kontrolü de TOKİ tarafından yapılıyor. Allah nasip ederse kısa süre sonra 375 milyon TL'lik bu büyük projemiz ihaleye çıkacak. Esnaflarımıza ve Aksaray'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.


Yaklaşık 3 yıllık süreçte söz verilen proje ve yatırımlarının çoğunun tamamlandığını söyleyen Yazgı,  "Göreve geldiğimiz andan itibaren esnafımızın talep ve istekleri doğrultusunda yeniden revize ettiğimiz proje ile birlikte hayata geçireceğimiz bu projemiz TOKİ ve belediyemizin güvencesiyle modern yeni sanayi kentsel dönüşüm projesidir. Özellikle bizim ilk hedefimiz, sanayide bulunan esnaf kardeşlerimizin, yeni yapacağımız modern tesislere taşınması. Bu projenin büyüklüğü 375 milyon TL. Ciddi bir rakam. Bin 951 adet dükkânın yapılacağı 375 milyon TL'lik bir yatırımla. Yeni Sanayi Kentsel Dönüşüm 

Projemizi, meslek odalarımız, sanayi esnafımız ile birlikte gerçekleştirebilmenin heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle bizlerc bu konuda desteklerini esirgemeyen Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan Madeni Sanatkârlar Ve Tamirciler Odası Başkanı Mehmet Üçkulak ile Ağaç İşleri Odası Başkanı Mesut Konuk'a Teşekkür ediyorum" dedi.



Aksaray Posta


Geri Dön