25 / 04 / 2024

Aksaray'da yeni projeler yolda!

Aksaray'da yeni projeler yolda!

Aksaray'da çok uzun yıllar boyunca şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet veren, Eski Terminal, Aksaray Belediyesi'nin cesur girişimleri ile yeniden şekilleniyor.



Aksaray'da çok uzun yıllar boyunca şehirlerarası otobüs terminali olarak hizmet veren, daha sonra ilçe, kasaba ve köylere yolcu taşımacılığı yapan otobüsler için terminal olan Eski Terminal, Aksaray Belediyesi'nin cesur girişimleri ile yeniden şekilleniyor. 


Gelecekte Karşılığı Olan Projeler Yapıyoruz 


Bugün şehrin ortasında olmasına rağmen gerek ticaret, gerek yeşil alan, gerekse yaşam merkezi konularında pozitif herhangi bir değeri olmayan bölge, kısa vadede Aksaray'ın en modem komplekslerinden birisi haline gelecek. Geleceği şekillendirmeye çalıştıklarını her fırsatta dile getiren, değer üreten çalışmaları kaynaklan en verimli şekilde kullanarak hayata geçirmenin çabasında olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 'İnşallah hayata geçireceğimiz dev projeyle Aksaray'ımız yepyeni ve gelecek onlarca yılına hitap edebilecek bir merkeze sahip olacak. Biz iş yapmış olmak için değil, gerçek anlamda nitelik üretmek için projeler gerçekleştiriyoruz" dedi. 


Şehrimizi Halkımızla Birlikte Yönetiyoruz 


Eski Terminal Bölgesi'ne yapılması planlanan çalışmaların projesi uzman bir ekip tarafından hazırlandı. Halkın ve bilhassa bölgedeki hak sahiplerinin taleplerini her zaman önceleyen Başkan Yazgı, projenin tüm hak sahiplerine detaylı şekilde anlatıldığım ifade etti. Hak sahiplerinin gönlünü kırmadan, onların mallarını düşük bedelle almaya çalışmadan; şeffaflık ve açık yüreklilikle görüşmeler yaptıklarım ve herkesin ortaya çıkan projeden memnun olduğunu ifade eden Belediye Başkam, 'Tüm hak sahiplerimize müspet yaklaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz şehri tek başımıza değil, Aksaraylılarla birlikte yönetiyoruz. Bu nedenle ne adım atarsak atalım önce onların onaylaması gerekiyor" dedi. 


Projede 79 Adet Dükkân, 95 Adet Ofis Var 


Yeni projenin detaylarına ilişkin bilgiler veren Başkan, çalışmanın şehre estetik bir değer kazandırmanın yanı sıra dolaylı pek çok artısının da olacağım söyledi. Projede 79 dükkân, 95 ofis, mescit, kafe ve 200 araçlık otoparkın yer aldığım, bunların son teknoloji kullanılarak inşa edileceğini ifade eden Başkan, "Bu proje, şehirdeki yapı niteliği açısından ayrıca bir öneme sahiptir. Buna ilave olarak yapılacak yeni ofis, dükkânlar ve kafede pek çok kardeşimiz çalışacak ve bu durum istihdama da katkı sağlayacak. Yine bu dev proje, o bölgede düşündüğümüz diğer dev projelere entegre bir proje olacağı için, yepyeni bir şehir merkezinin de ilk adımlarından birisi olmuş olacak" dedi. 


Hasandağı Gazetesi



Geri Dön