25 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul'da yeni projelere devam edecek!

TOKİ İstanbul'da yeni projelere devam edecek!

65 bin konut rakamına ulaşmayı hedefleyen TOKİ, İstanbul'da yeni projeler üretmeye devam edecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Kayabaşı'nda şimdiye kadar 1,5 milyarlık ihale gerçekleştirdiklerini açıkladı. 


Turan, nitelikli sosyal konut üreten dost eli bir kuruluş olduğunu sözlerine ekleyerek bu yıl içinde 53 ilde 16 bin konut ve işyeri teslim ettiğini açıkladı. Ayrıca  TOKİ  bu yıl yaklaşık 47 bin yeni konutu ihaleye çıkardı.


TOKİ, yıl sonu itibarıyla 65 bin konut rakamına ulaşmayı hedefliyor. Bugün ve yarın kura çekimi yapılacak olan Kayabaşı projesi ile ilgili de açıklamalar yapan Turan, konut sayısı toplam bin 892 adet ve bu konutlara 15 gün içinde toplam 39 bin 197 başvuru yapıldığını da açıkladı. 


Kayabaşı'nda büyük park

İstanbul'daki en büyük parklardan birinin Kayabaşı'nda yapılacağını aktaran Turan, 1. etabının ihalesini tamamladıklarını söyledi. Kayaşehir merkezinden Fenertepe'ye doğru uzanacak sahada inşa edilecek bu park, 1,5 milyon metrekarelik alanı kapsayacak ve 5,5 kilometre uzunluğunda ve yaklaşık 300 metre eninde olacak. 


"İstanbul'da da konut yapmaya devam edeceğiz"

TOKİ Başkanı Turan, bugün ve yarın kura çekim işlemi devam edecek Kayabaşı projesi hakkında da açıklamalar yaptı. Turan, 2+1 tipi 70 ila 102 metrekare büyüklüğündeki dairelere  24 binin üzerinde başvuru geldiğini kaydetti.


Turan; , "Biz TOKİ olarak ucuz arazi ürettikçe İstanbul'da da konut yapmaya devam edeceğiz'' dedi. 


AA


Geri Dön