28 / 03 / 2024

Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlayacak!

Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlayacak!

Bugüne kadar birçok projeye imza atan Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlamaya hazırlanıyor. Şirket Adana'nın yanı sıra İstanbul ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde yeni inşaatlar yapacak...



İnşaat sektöründe bugüne 1 kadar birçok projeye imza atan Kulak İnşaat, 2016'da yeni projelere başlamaya hazırlanıyor. Kulak İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tarkan Kulak, yeni yılda Birleşik Arap Emirlikleri'nde beş yıldızlı otel, Bitlis'te kurulu gücü 31MW olacak hidroelektrik santrali, İstanbul Sarıyer ve Çamlıca'da 250 dairelik projelerine başlayacaklarını belirtti. Kulak, Adana'nın Yüreğir İlçesi'nde yürüttükleri 696 daireden oluşan  Adana  Kulak Kent Projesi'nin devam ettiğini, yüzde 70'i satılan konutların 2016 Eylül ayında hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi. 

Devam eden yatırımlarının yeni yılda kesintisiz süreceğini söyleyen Kulak, İstanbul Büyükçekmece'de 44 konutluk villa projelerinin yüzde 85'ini tamamladıklarını belirtti. 



Yüreğir'de Polis Okulu'nun hemen arkasında şehir merkezine beş dakikalık ulaşım mesafesinde bulunan Kulak Kent'in bulunduğu bölgede Adana'yı geliştirecek çalışmalar yapıldığını belirten Tarkan Kulak, "Burası önümüzdeki süreçte Adana'mn parlayan yıldızı olacak. Kulak Kent projemiz kentlinin kabul ettiği bir yatırım. Burayı örnek bir proje şeklinde görüyoruz. Biz Adanalıyız ve ilimize yapılan her iyi yatırımın bizi ve kentimizi ileriye götüreceğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

 

Kulak İnşaat Şirketi'nin 3'üncü kuşak temsilcisi olduklarını kaydeden Tarkan Kulak, uluslar arası müteahhitlik belgeleri, Nato sertiflkalarıyla yurtdışındaki faaliyetlerine de devam ettiklerini ifade etti. Kulak, "12 ila 13 yıldır Irak'ta çalışıyoruz. Havalardan, okullar, hastaneler dahil, alt ve üst yapıya dair her türlü hizmetleri, yaşam ünitelerini inşa ediyoruz. 2016'nın ocak ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde yapımını üstlendiğimiz beş yıldızlı otel projesine başlayacağız" dedi. Bunun yanı sıra İstanbul Sarıyer ve Çamlıca'da 250 dairelik konut projelerine de başlayacaklarının altını çizen Kulak, "Bitlis'te de kurulu gücü 31 MW planlanan hidroelektrik santralinin inşaatına 2016'nın ikinci yarısında başlamayı planlıyoruz" bilgisini verdi. 


İnşaat sektöründe 1943 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini aktaran Tarkan Kulak, "Şirketin ilk resmi projesi, 1974 yılında Gazipaşa/Antalya valilik binası inşaatıydı. Sonraki yıllarda çok sayıda apartman, rezidans, fabrika, alışveriş merkezleri, havaalanları, yollar, okullar, spor merkezleri, askeri tesisler inşa ettik" açıklamasını yaptı. Yurt içi ve dışında uluslararası firmalarla altyapı-üstyapı projelerini tamamladıklarını kaydeden Kulak, "Günden güne yenilenerek, binlerce işçi, yüzlerce teknik, idari ve mali kadroyu istihdam ettik. Makinelerimiz, ekipmanımız, güçlü kaynaklarımız ve finansmanımız ile geleceğe olumlu bakıyoruz. Kullanışlı tesisler ile yerleşim yerleri inşa etmek, çalışmalarımızın odak noktasını oluşturuyor. Zor bir sektörde çalışıyoruz, ama bu alanda faaliyet göstermekten memnunuz" diye konuştu. 


Adana'nın kentsel dönüşümü konusuna da değinen Kulak; Hilton, Optimum ve Sheraton'un bulunduğu bölgedeki kentsel dönüşümün öncelikli olarak tamamlanması gerektiğini vurguladı. Kulak, "Kentsel dönüşümü destekliyoruz, bu yöndeki çalışmaların arkasındayız. 

Bu projelere hem ilde vitrinimizi oluşturmak bakımından önemli hem de güzel bir kentte yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 


"Seyhan Barajı'nın kıyısı zenginleştirilmeli"


Adana'da Seyhan Barajı'nın karşı kıyılarının prestijli projelerle zenginleştirilmesinin de kentin gelişimi açısından önem taşıdığını dile getiren Tarkan Kulak, "Karşı kıyılara golf sahası projeleri yapılabilir. Bizim de İstanbul Beykoz gibi bir çekim merkezimiz olmalı. 12 ay su sporlarının yapılabileceği göl ve nehir imkanlarımız var. Şehir için önemli olan bir üniversitemiz var. Çok noktamız bulunuyor, ama noktaları birleştirecek çizgimiz yok. O çizgileri koymalıyız" diye konuştu. 


Dünya



Geri Dön