25 / 04 / 2024

AKTOB: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

AKTOB: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

Türk turizminin lokomotifi Antalya'da turizmciler, 2015 yılının zor bir yıl olacağını, ancak G - 20 Zirvesinin Antalya'da yapılacak olmasının tanıtım açısından çok önemli olduğunu bildirdi.



Ocak ayı toplantısında konuşan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 2014 yılı turizm sezonunda 12.5 milyon turist rakımana ulaşıldığını, ancak 13 milyon turist hedefinin yakalanamadığını söyledi. Antalya'ya gelen turistler arasında en fazla artışın 72 bin turist ile İran'da yaşandığını belirten Hacısüleyman, "Antalya'ya gelen turistlerde arasında en fazla azalış önceki yıla göre 100 bin düşüşle Ukrayna'da oldu. Antalya'ya, İstanbul üzerinden aktarmalı gelen turist sayısı 2014'te 556 bin kişiye ulaştı. Bu da Antalya'ya direkt uçuş ihtiyacı olduğunu gösteriyor. İle gelen kadın turist sayısı erkeklerden 1 milyon fazla" dedi. 


Hacısüleyman, 2015'in turizm açısından zor yıl olacağını, özellikle Rusya pazarında rublenin aşırı değer kaybetmesinin Türkiye'ye gelecek Rus turist açısından risk taşıdığını vurgulayarak, "Avrupa pazarındaki rezervasyon akışından bunu anlayabiliyoruz" dedi. 


Dünya


Geri Dön