24 / 04 / 2024

turizm 2015

turizm 2015

Küresel ekonomi ve ticari faaliyetler 2015’e göre daha da canlanacak. Eğlence, otomotiv ve turizm, büyümenin lokomotifleri olacak, enerji ve madencilik sektörleri baskı altında kalacak

Doğu Karadeniz'de turist yoğunluğu yaşandı!

İş ve şehir yaşantısının stresinden uzaklaşmak ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlere çeşitli alternatifler sunan Doğu Karadeniz, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilen turistleri ağırlıyor.

Mehmet İşler: Turizmde fiyat kırarsak 3 yılda düzeltemeyiz!

ETİK Başkanı Mehmet İşler, terör olaylarının bahane edilerek turizmde fiyat baskısı olduğunu, sektörün buna karşı ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. İşler, "Taviz verirsek, fiyat kırarsak, üç yılda düzeltemeyiz" dedi.

İğneada'da çadır turizmine yoğunluk arttı!

Trakya'nın önemli turizm merkezi haline gelen İğneada'da son yıllarda yaygınlaşan "çadır turizmi", dar gelirli tatilcilerden ilgi görüyor.

Turizmde hareketlilik ramazandan sonra başlayacak!

TUROB Başkanı Bayındır,7 Haziran'da milletvekili genel seçimi ve 12 Haziran'da okulların tatil olmasının hemen ardından ramazan ayının başlayacağını, bu nedenle tatil taleplerinin ağırlıklı olarak ramazan ayı sonrasına bırakıldığını söyledi.

Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 8.1 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan verilere göre; Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı Nisan'da yüzde 8.1 düşüşle 2.44 milyon kişi oldu.

Server Aydın: Milano ve Roma uçuşları İzmir turizmini geliştirecek!

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, 1 Mayıs'ta başlayan Îzmir-Milano ve İzmir -Roma uçuşlarının İzmir'in İtalya ile hem ekonomik hem de turistik potansiyelinin gelişmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Aleksy Ulyukayev: Rus turist sayısı azalmayacak!

Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Aleksy Ulyukayev, rublenin dolar karşısında yeniden güçlendiği için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında bir azalma olmayacağını müjdeledi. Sektör temsilcileri açıklamaya temkinli yaklaştı.

Yerli turist, tatil planlarına erken başladı!

Kampanyalarla erken rezervasyona alışan yerli turistin tatil planlama süresi uzadı. Geçen sene turizmde ileriye dönük alışveriş ortalaması 58 gün iken bu yıl ortalama 89 güne çıktı.

Turizme ikinci destek paketi Ekim ve Kasım döneminde gelecek!

TÜRSAB'ın Turizm Destek Paketi Raporu'na göre Türkiye atılan bu adımlarla Rusya pazarındaki kan kaybını yüzde 10-15 seviyelerinde tutmayı planlıyor. Bunun içinde önümüzdeki dönemde bir paket daha açıklanması gündemde.

Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi!

Rusya’daki ekonomik krizle bu ülkeden gelen turist sayısında kan kaybı devam ederken Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi. TUROB, eylülden beri ertelenen talebin yüksek sezonda Türkiye’ye yönlenmesinin beklendiğine dikkat çekti.

İsmail Özbozdağ: Mayıs ve Haziran'da turizm iç acıcı değil!

Marmaris'teki turizmciler, yeni sezon öncesi rezervasyon düşüklüğünden endişeli. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ açıklamalarda bulundu.

Hasan Uysal: Turizmi zorlu bir sınav bekliyor!

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle Antalya turizmini 2015 yılında "zorlu bir sınavın" beklediğini söyledi.

2014 yılı turizm geliri, 34.305 milyar dolar!

Türkiye'nin turizm geliri, 2014'te bir önceki yıla göre yüzde 6,2 artarak 34 milyar 305 milyon 904 bin dolar oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılına ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Haluk Alay: 2015 için turizmde zor bir sene olacak!

Aqua Fantasy Genel Müdürü ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Alay, Utrecht Turizm Fuarı'nda Türkiye ile ege turizmini değerlendirdi.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Turizm sektörü 2015 yılında 5 milyar dolar zarar edecek!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Antalya’da gerçekleştirdiği basın toplantısı ile TÜROFED’in 10. Yılını değerlendirerek turizm sektörü ile ilgili ciddi uyarılarda bulundu. Osman Ayık, “2015 yılı kaybımız yaklaşık 5 milyar doları bulacak” dedi

Turizm gelirleri 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 1,3 arttı!

TÜİK 2015 yılı I. Çeyrek (Ocak-Mart) ‘Turizm İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre; turizm geliri Ocak, Şubat ve Mart aylarından oluşan I. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,3 artarak 4 milyar 868 milyon 890 bin dolar oldu.

Vizyon Turizm 2015 tüketici kalite ödülü aldı!

Dünya Tüketiciler Günü kapsamında düzenlenen Avrasya Kalite Ödül Töreni 14 Mart Cumartesi günü Sefaköy ArmoniPark ’ta gerçekleşti.

MITT Moskova 2015 Turizm Fuarı 18-21 Mart'ta!

Turizm sektörünün devleri Rusya'nın başkenti Moskova'daki "MITT'2015 Seyahat ve Turizm Fuarı"na hazırlanıyor. Fuar 18-21 Mart tarihleri arasında Moskova'da gerçekleşecek..

Bodrum 2015 turizm sezonuna hazır!

Beyaz evleri, butik otelleri, tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında bulunan Bodrum'da, 2015 yılı turizm sezonu hazırlıkları sürüyor.

İzmir Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtılacak!

İzmir, Almanya'nın Berlin kentinde 48 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ITB Berlin Turizm Fuan için hazırlıklarını tamamladı.

Yomralı Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yomralı Turizm Otelcilik Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Şile'de, Enver Yomralıoğlu Müdürlüğü'nde kuruldu.

Foz Gayrimenkul Turizm Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Foz Gayrimenkul Turizm Yatırım İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş'ta, Samer Foz Müdürler Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Özdamla İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Tekstil ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdamla İnşaat Nakliyat Otomotiv Turizm Tekstil ve Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Ahmet Kırcı Müdürlüğü'nde kuruldu.

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Ritaç İnşaat Gıda Tarım Ürünleri Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 27 Şubat 2015'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Şişhane'de, Şemsettin Nas Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

2015'te turizm sektöründe yüzde 6 artış bekleniyor!

Turizm sektörü 2014’ü beklentiler çerçevesinde 41.4 milyon turist ve 34.3 milyar dolar gelirle kapattı. Alternatif turizm alanlarının ön plana çıkacağı 2015’te ülkeye gelen ziyaretçi sayısının yüzde 6 artış göstereceği tahmin ediliyor

Kirazlı Mescit Konakları Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kirazlı Mescit Konakları Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi 26 Şubat 2015'te, 60 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda, Ali Muslubaş Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

turizm 2015 Haberi

turizm 2015


Küresel ekonomi ve ticari faaliyetler 2015’e göre daha da canlanacak. Eğlence, otomotiv ve turizm, büyümenin lokomotifleri olacak, enerji ve madencilik sektörleri baskı altında kalacak


The Economist tarafından yayınlanan “The World in 2016-2016’da Dünya” dergisine göre, gelecek yıl dünyada ekonomik büyümenin baş aktörleri otomotiv, eğlence ve turizm sektörleri olacak. Bu yıl yüzde 3.1 büyümesi beklenen global ekonominin 2016’da yüzde 3.5’lik bir büyüme hızı yakalayacağı tahmin...