26 / 04 / 2024

Hasan Uysal: Turizmi zorlu bir sınav bekliyor!

Hasan Uysal: Turizmi zorlu bir sınav bekliyor!

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle Antalya turizmini 2015 yılında "zorlu bir sınavın" beklediğini söyledi.



Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinde, "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan ARO Başkanı Uysal, Türkiye'nin İçinde bulunduğu coğrafyada yaşanan savaşlar ve Rusya'daki ekonomik krizin, turizm sezonunda olumsuzluklara neden olacağını savundu. Uysal, "Antalya turizmini 2015 yılında zorlu bir sınav bekliyor" dedi. 



Antalya'da turizm sektöründe çalışma şartlannın zorlaştığının altını çizen Uysal, meslek kuruluştan olarak öncelikli hedeflerinin, turizm sektöründe yaşanan olumsuzlan çözmek olduğunu vurguladı. 

Turizm sektöründe yüzbinlerce insanın çalıştığını İfade eden Uysal, "Artık klasik turizm anlayışından çıkarak yeni alternatif turizm çeşitleri ortaya koymak gerekir. Biz meslek kuruluşları ve turizm sektöründe çalışanlar olarak, ülke turizminin daha verimli hale getirilmesi için elimizden geleni gayrei gösteriyoruz'' dedi.



Antalya'nın tanıtımı için, EXPO 2016'nın tarihi bir fırsat okluğuna işaret eden Uysal, tanıtım için odaya bağlı 700 rehberin hizmet vermeye hazır olduğunun altını çizdi. Uysal, bu yıl gelecek turistlere EXPO 2016 Antalya hakkında da bilgi vermek istediklerini belirterek, "Böylece 2015 yılının turizm kayıpları, gelecek sene EXPO 2016 ile telafi edilebilir" diye konuştu. 



EXPO 2016 Danışmanı Velit özdemir de EXPO 2016 Antalya için "Çiçek ve Çocuk" temasını öne çıkardıklarını hatırlattı. EXPO ile gelecek nesillere kalıcı bir eser bırakmaya çahştıklanm belirten Özdemir, EXPO 2016'yı en iyi şekilde pazarlamak için turist rehberlerine ihtiyaç duyduklannı kaydetti. EXPO 2016 için Antalya'ya 8 milyon turistin gelmesini beklediklerini ifâde eden Özdemir, "Alanı bir kere gezen turistten değil, 3-4 defa gezecek 8 milyon turistten söz ediyoruz. Bunun için rehber arkadaşlarımıza çok büyük işler düşüyor" dedi.


Antalya Hilal


Geri Dön