24 / 04 / 2024

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

Antalya Rehberler Odası (ARO) Başkanı Hasan Uysal, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar ve ekonomik krizler nedeniyle Antalya turizmini 2015 yılında "zorlu bir sınavın" beklediğini söyledi.

Kayı Group, geleceğin turizmcilerini ağırladı!

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi bünyesinde yer alan Seyahat İşletmeciliği Programı öğrencileri, A grubu seyahat acentelerinin çalışma şartları ve iş süreçlerine ilişkin bilgi almak üzere Kayı Plaza’yı ziyaret etti

Barut Hotels, 140 milyon euroluk yatırımla Didim’e otel kuruyor

Akdeniz’in turizm markalarından biri olan Barut Hotels, deneyimini Ege bölgesine taşıyor. Şirket, Didim’de 547 ve 14 villalık Anda Barut Collection & BAYOU Villas adlı tesisleri kuracak.

Antalya'da 11 adet taşınmaz kiraya verilecek!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, Antalya ili, Merkez ilçesinde yer alan Akdeniz Üniversitesi kampüsünde bulunan 11 adet taşınmaz kiraya verilecek.

Akdeniz Üniversitesi'nden deprem uyarısı!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Deprem Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Akdeniz Bölgesi'nde yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan ev sahiplerine kira çağrısı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan ev sahiplerine "Kiraları makul seviyede tutun" çağrısı yaptı...

Akdeniz Tur Turizm İnşaat Ve Reklam Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Akdeniz Tur Turizm İnşaat Ve Reklam Organizasyon Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Gülay Durmuş tarafından kuruldu.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Antalya'da inşaat işçisi demir çubuğun üzerine düştü!

Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesindeki Mimarlık Fakültesi inşaatında çalışan Hüseyin Alaycı, demir çubuğun üzerine düştü...

AÜ Hastanesi'nde koronavirüslü hastalara özel sağlık birimi yapılıyor!

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nin acil servisin yanında koronavirüs hastaları için inşa edilen Acil Servis Covid-19 Şüpheli Hasta Bakım Birimi'nin önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanıyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 

Antalya'da 1999 öncesi yapılan 40 bin bina risk altında!

Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ramazan Özçelik, Antalya’da birinci derece deprem bölgesinde 290 bin kişinin yaşadığını  ve 1999 öncesi yapılan 40 bin binanın risk altında olduğunu söyledi...

Akdeniz Üniversitesi 29 iş yerini kiraya verecek!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yakut Çarşısı içerisinde bulunan toplam 29 adet dükkanı kiraya verecek.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşeniyor!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor. Hattın Otogar ile Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı arasını kapsayan Dumlupınar Bulvarı kısmında raylar döşeniyor.

Akdeniz Üniversitesi 29 iş yerini kiraya veriyor!

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Yakut Çarşısı içerisinde bulunan toplam 29 adet dükkân yerlerini kiraya verecek.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Haberi

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesinde, "21 Şubat Dünya Rehberler Günü" dolayısıyla düzenlenen panelde konuşan ARO Başkanı Uysal, Türkiye'nin İçinde bulunduğu coğrafyada yaşanan savaşlar ve Rusya'daki ekonomik krizin, turizm sezonunda olumsuzluklara neden olacağını savundu. Uysal, "Antalya turizmini 2015 yılında zorlu bir sınav bekliyor" dedi. 



Antalya'da turizm sektöründe çalışma şartlannın zorlaştığının altını çizen Uysal, meslek kuruluştan olarak öncelikli hedeflerinin, turizm sektöründe yaşanan olumsuzlan çözmek olduğunu vurguladı. 

Turizm sektöründe yüzbinlerce insanın çalıştığını İfade eden Uysal, "Artık klasik turizm anlayışından çıkarak yeni alternatif turizm çeşitleri ortaya koymak gerekir. Biz meslek kuruluşları ve turizm sektöründe çalışanlar olarak, ülke turizminin daha verimli hale getirilmesi için elimizden geleni gayrei gösteriyoruz'' dedi.



Antalya'nın tanıtımı için, EXPO 2016'nın tarihi bir fırsat okluğuna işaret eden Uysal, tanıtım için odaya bağlı 700 rehberin hizmet...