26 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşeniyor!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşeniyor!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem hattında çalışmalar tüm hızıyla sürdürüyor. Hattın Otogar ile Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı arasını kapsayan Dumlupınar Bulvarı kısmında raylar döşeniyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Varsak'ı Otogar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile şehir merkezine oradan da Havalimanı ve Aksu'ya bağlayan 3'üncü Etap Raylı Sistem Hattı'nda Otogar- Meltem etabında rayları döşüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının ardından ray montajı ve hat beton dökümleri gerçekleştiriliyor.

ÜNİVERSİTE ÖNÜNE YENİ KAVŞAK

Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önünde de katlı kavşak çalışmalarına başlandı. Öğrencilerin yoğun bir şekilde kullandığı Meltem kapısında yaya güvenliği göz önünde bulundurularak projelendirilen katlı kavşak çalışmasında araç trafiği üstten akacak. Otogar istikametinden gelecek raylı sistem de Meltem Mahallesi’ne hemzemin olarak bağlanarak Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kadar uzanmış olacak. Antalya 3. Etap çalışmaları kapsamında Dumlupınar Bulvarı- Ulusoy Caddesi kesişimi ve Akdeniz Üniversitesi-Jandarma arası olmak üzere iki farklı noktada yürüyen merpenli ve asansörlü yaya üstgeçidi çalışmaları da sürüyor. 3. etabın son bölümünde çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.


Geri Dön