25 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşendi!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşendi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden sürüyor. Dumlupınar Bulvarı üzerindeki 2.5 kilometrelik ray imalatı devam ederken, Meltem Katlı Kavşak çalışmalarında üst yapı imalatlarına başlandı.



Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Varsak'ı Otogar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kent merkezine bağlayan 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nın Otogar- Meltem etabında hummalı bir çalışma yapılıyor. Antalya Büyükşehir Belediyeisi'nde yer alan habere göre, Dumlupınar Bulvarı’nda ray imalatı devam ederken, Akdeniz Üniversitesi önünde katlı kavşak çalışması gerçekleştiriliyor.

KATLI KAVŞAK YÜKSELİYOR 

Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önünde devam eden katlı kavşak çalışmalarında viyadük ayaklarının betonarme imalatları tamamlandı, üst yapı imalatları ise hızla sürüyor. İmalatları tamamlanan alanlarda da ekipler döşeme beton hazırlığı yapıyor. Kavşaktaki inşaat çalışmaları tamamlandığında Antalyaspor Kavşağı ve 100. Yıl Bulvarı’ndaki trafiği de rahatlatacak.

2.5 KM RAY İMALATI TAMAMLANDI 

Otogar- Meltem etabındaki Dumlupınar Bulvarı üzerinde 2.5 kilometrelik ray imalatı tamamlandı. Bunun yanında ray kaynağı, kaplama betonu ve kablo kanal imalat çalışması sürüyor. İmalatların katlı kavşağa kadar devam edeceği, kavşaktaki çalışmaların tamamlanmasından sonra ray döşeme işleminin süreceği bildirildi.

30 METRE DERİNLİĞE İNİLECEK 

Yer altı tünellerinin bağlanacağı Batı Gar olarak isimlendirilen yeraltı istasyonunda ise mini kazık imalatları tamamlandı. Yetkililer yaptığı açıklamada çalışmalarla kademe kademe aşağıya doğru inildiğini, 30 metre derinliğe inileceğini dile getirdi.


Geri Dön