26 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nin inşaatı tam gaz!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi çalışmaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşakta asfalt döküm çalışmalarına başlandı. 



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Varsak'ı Otogar, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ile şehir merkezine bağlayan 3'üncü Etap Raylı Sistem Projesi’nde Otogar- Meltem etabı hız kesmeden ilerliyor. Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısı önündeki katlı kavşak çalışmalarında viyadük imalatı devam ediyor. Viyadük kirişlerinin montajları tamamlanırken, betonarme döşeme işlemi gerçekleştiriliyor. Viyadüklerin imalatları tamamlanan kısımlarında asfalt dökme işlemleri de başladı. Ekipler kısa bir zaman sonra da katlı kavşak üzerinde oto korkuluğu, yaya korkuluğu ve aydınlatma gibi diğer çalışmaları yapacak.

GEÇİŞ TÜNELİ AÇILDI

Sakarya Bulvarı’ndan gelen hattı Otogar Kavşağı altından Batı Gar olarak adlandırılan yer altı istasyonuna bağlayacak olan geçiş tünelinin inşaatı da tamamlandı. 30 metre derinlikteki Batı Gar İstasyonu’nda ise kazı çalışmaları devam ediyor. Otogar- Meltem etabındaki Dumlupınar Bulvarı üzerinde 2.5 kilometrelik raylı sistem hat montajları da tamamladı. Son olarak ise parke çalışmalarına başlandı. Hatta mekanik işlemlerin montajı sürüyor.
 

 

Antalya 3. Etap Raylı Sistem’de raylar döşendi!


Geri Dön