25 / 04 / 2024

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son durum ne?

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde hummalı çalışma sürüyor. 



Varsak-Otogar etabı hizmete giren Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde Otogar Kavşağı’ndan Akdeniz Üniversitesi Meltem kapısına kadar olan bölümde ise hummalı bir çalışma yapıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nd yer alan habere göre, hattın geçeceği Otogar-Meltem arasındaki Dumlupınar Bulvarı orta refüjünde yağmur suyu drenaj ve alt yapı çalışmaları tamamlandı. Projede ray altı betonarme çalışmalarına başlandı.  

960 METRE UZUNLUKTA YER ALTI TÜNELLERİ 

Tramvayın Otogar Kavşağı geçişini yeraltından sağlayacak aç-kapa ve tünel başlangıcının betonarmesi bitti. 960 metre uzunluğundaki çift kulp yeraltı tünelinin kazı çalışması tamamlanırken betonarme işlemleri sürüyor. Tünellerde izolasyon çalışması da gerçekleştiriliyor. Yer altı tünellerinin bağlanacağı 27 metre derinlikteki Batı Gar olarak adlandırılan yeraltı istasyonunda kazı çalışması gerçekleştiriliyor.


BULVARA YAYA ÜSTGEÇİDİ  

 

3. Etap Raylı Sistem Hattı Projesi kapsamında vatandaşların güvenli geçişini sağlamak amacıyla Dumlupınar Bulvarı- Ulusoy Caddesi kesişimi ve Akdeniz Üniversitesi-Jandarma arası olmak üzere iki farklı noktada yürüyen merpenli ve asansörlü yaya üstgeçitlerinin de çalışması sürüyor.


Geri Dön